Aktualno

JERKO FERRI CERTIĆ ‘Naš inspekcijski nalaz za rodilište je izvanredan’

JERKO FERRI CERTIĆ 'Naš inspekcijski nalaz za rodilište je izvanredan'

Naš nalaz je izvanredan – rekao nam je sanacijski upravitelj OB Dubrovnik, Jerko Ferri Certić na naše pitanje o inspekcijskom nalazu rodilišta u našoj bolnici.

Po riječima Certića nalaz je toliko dobar, da ni on sam nije očekivao toliko pozitivne komentare Ministarstva. Zamjerki je naravno bilo, ali su te zamjerke male, i većinom se tiču administrativnog dijela. Naime, Certić nam je objasnio kako je Ministarstvo savjetovalo neke manje promjene u načinu vođenja određenih knjiga o zahvatima prekida trudnoće, ‘no to su male zamjerke koje su normalne za očekivati’ rekao nam je sanacijski upravitelj.

Inspekcija sa stručnjacima iz Zagreba i Splita Opću bolnicu Dubrovnik je po riječima Certića posjetila prije nekoliko mjeseci. Također, preporučena im je manja sanacija i preuređenje dijelova rodilišta, ‘no to su sve sitnice za koje ćemo se konzultirati sa stručnjacima i obaviti ih najbolje moguće’, dodao je upravitelj.

Ako je sve onako kako nam se prezentiralo, imamo razloga biti ponosni, a mi se čvrsto nadamo da majke koje su rađale u našoj bolnici, ili one koje to tek imaju napraviti dijele mišljenje s upraviteljem i inspekcijom.

Podsjetimo, pitanje problema u rodilištima i potrebu inspekcije potaknula je Udruga roditelji u akciji (RODA) akcijom ‘Prekinimo šutnju’ u kojoj je veliki broj žena opisao svoja negativna iskustva pri porodima u rodilištima diljem Hrvatske. Tada je najavljen inspekcijski nadzor svih hrvatskih rodilišta. Nažalost, prije nekoliko dana javnost je zgrozio slučaj mlade majke i smrti njezinoga djeteta iz Vinkovačke bolnice, pa smo potaknuti reakcijama javnosti upitali sanacijskog ravnatelja o nalazu naše bolnice.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist