Politika

JELČIĆ OPLEO PO KRISTIĆU ‘Spremamo i knjigu o gradskim uhljebima i političkim konvertitima’

JELČIĆ OPLEO PO KRISTIĆU 'Spremamo i knjigu o gradskim uhljebima i političkim konvertitima'

Ne mogu o tome govoriti jer nisam razgovarao s gosparom Perom koji radi na tiskanju ta tri velika djela, jer prethodno treba doći njegov zahtjev – rekao je gradonačelnik Mato Franković, tijekom rasprave o proračunu, a vezano za amandman Mara Kristića koji se tiče knjige Pera Vićana. Kristić je amandmanom predložio sufinanciranje tiskanja Vićanove knjige, i to s iznosom od 100 tisuća kuna, no isti nije usvojen. Odnosno nije bio formalno-pravo važeći.

-Naš bivši kolega Pero Vićan počinje pisati Pravu istinu o Dubrovačkoj banci. Mislim da je u javnom interesu da osiguramo sredstva da ta knjga doživi što prije tiskanje. Realistično će to biti djelo koje će se prodati u puno primjeraka – smatra Maro Kristić.

Govoreći o proračunu za 2020. godinu Kristić je izrazio zabrinutost zbog zaduženosti Grada. Rekao je kako ga brine što će se Lapadska obala financirati EU sredstvima, a ista se planiraju u trenutku dok su još uvijek aktivne žalbe. No, gradonačelnik je rekao kako je resorno Ministarstvo donijelo pravorijek po žalbama te je u svemu dalo za pravo Gradu Dubrovniku.

-Nastojim biti realističan jer ste i u prošloj godini obećali početak realizacije Lapadske obale. Skeptičan sam o pitanju sufinanciranja iz fondova EU, jer bih bio sretniji da novce imamo osigurane u proračunu – rekao je dalje Kristić.

Vijećnik Jadran Barač (SDP) tijekom rasprave o proračunu, upitao je gradonačelnika o ‘nakaradnom odnosu kojeg je uspostavio s investitorom gradilišta zbog kojeg se urušila Ulica bana Jelačića’.

-Podnijeli ste kaznenu prijavu protiv investitora, a jednog od njih ste u isto vrijeme angažirali kao pravnog zastupnika Grada Dubrovnika. Kakvu to poruku šaljete? – pitao je Barač gradonačelnika. Uz to upitao ga je i na temelju kojih zakonskih odluka misli od 1. siječnja provesti zabranu prometovanja taksi vozilima preko Boninova do Pila.

Ivan Jelčić istaknuo je kako DDS podržava Frankovićev proračun. No, nakon što su pristigli amandmani, rekao je, predsjedništvo stranke se opet sastalo te su se pitali koja je svrha takvog amandmana (misleći na Krsitićev o Vićanovoj knjizi), ‘da se trola ili’?

-Kad već netko ima toliko vremena na svojim radnim mjestima da piše amandmane, možda bi mogli početi raditi svoj posao, ali ako ne znaju ni napisati amandman možda bolje da ne rade svoj posao – rekao je Jelčić.

-Zabavili smo se nedostatkom znanja i nabacivanjem riječi. Puno ovoga nema smisla. Jedina stvar koja je točna jest da Pero Vićan piše knjigu, ali ona se ne zove ‘Prava istina o Dubrovačkoj banci’ već ‘Istina o Dubrovačkoj banci’ – rekao je Jelčić.

-Dat ćemo na rebalans amandman, i nadam se da će ga podržati i gospodin Kristić, jer spremamo još jednu knjigu radnog naslova ‘gradski uhljebi i politički konvertiti u Dubrovniku – rekao je Jelčić.

-Sve što ste imali reći jest komentar na moj amandman koji zaista jest u javnom interesu – odgovorio mu je Kristić.

-Ne vidim čemu cijeli niz objeda na moj račun – ističe Kristić.

Proračun za 2020. godinu usvojen je s osam glasova protiv.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist