Natrag
22.4.2018 06:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jelčić opet po HDZ-u

4.6.2012 @ 13:13 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Na početku sjednice Županijske skupštine županijski vijećnici prihvatili su izmjene Dnevnog reda na koji je uvrštena i odluka o davanju suglasnosti Općoj bolnici Dubrovnik za početak investicije na uređenju odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje te za nabavku medicinskog uređaja digitalna radiografija s dijaskopijom.

Primjedbe na zapisnik s prošle sjednice imao je SDP-ov Petar Jelčić, koji je tražio da se u zapisniku ispravi njegova izjava:

– Rekao sam da je utvrđena samo kap u moru oko crnih fondova, pljački i krađa u HDZ-u, a vi ste i dalje u koaliciji s Dobroslavićem, Matušićem i Marijom Vučković – istaknuo je Jelčić.

Na sjednici je ponovno bilo riječi i o prometnoj povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije, izgradnji pelješkog mosta i centra za gospodarenje otpadom.

Nezavisni vijećnik Hrvoje Pešel podijelio je vijećnicima prijedlog udruge Dubrovnik Regija, u kojem se traži posebni status dubrovačke regije unutar Republike Hrvatske i EU.

Pešel je također predložio da se nedavno preminulom dubrovačkom branitelju Janu Wijbrandu 'Wibu' Hopinku dodijeli domovnica.

– Iako je bio oženjen Hrvaticom, još uvijek nije dobio domovnicu. Pokrećemo inicijativu da se službeno, putem resornog ministarstva, izda domovnica – istaknuo je Pešel.

Odmah na početku zasjedanja Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Kristina Ćurćija tražila je s obzirom da je klub SDP-a dobio dopis o nepravilnostima u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pločama, da se uvrsti još jedna točka na dnevni red i to, kako je kazala o nezakonito imenovanim članovima školskog odbora, s obzirom da dosadašnjim članovima nije istekao mandat.
 
Vijećnici su odlučili točku prebaciti na sljedeću Županijsku skupštinu, a zamjenica župana Marija Vučković kazala je kako je Županija obaviještena o svemu, te kako je ravnateljica te škole tražila raspuštanje školskog odbora od državne uprave, i to zbog dva člana školskog odbora koje imenuje nastavničko vijeće.
-Školu je posjetila prosvjetna inspekcija i utvrdila  da nepravilnosti ne postoje- istaknula je Vučković.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana