Kultura

‘JEDNOSATNI SNOVOPIS’ Lero premijerno izveo predstavu ‘Sub rosa’

'JEDNOSATNI SNOVOPIS' Lero premijerno izveo predstavu 'Sub rosa'

Studentski teatar Lero ovog je četvrtka navečer premijerno izveo predstavu ‘Sub rosa’ u režiji i dramatizaciji Davora Mojaša. Riječ je o novom Lerovom prepoznatljivom scenskom propitivanju nekih zatajenih i skrivenih ženskih priča upisanih u mentalitet i duh grada u kojem djeluje ovaj teatar više od pola stoljeća. Nastavak je to Lerove poetske scenske avanture koja traje i koja je proteklih godina podarila nagrađivane i vrlo igrane te rado gledane naslove prikazivane i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Sub rosa jednosatni je Lerov snovopis brojnih prepoznatljivost i citata iz svakodnevice koji u ovoj predstavi usložavaju i uozbiljuju banalnosti ali i prepoznaju radost, ljubav i želju za lijepim, ističu iz ovog teatra.

Scenografija, kostimografija i koreografija kolektivno je djelo Lerovog umjetničkog i glumačkog tima, oblikovatelj svjetla je Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, grafički dizajn Nora Mojaš. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Katarina Ruščić, Paula Japunčić i Nora Di Leo. Predstavu reprizno možete pogledati 13. prosinca na Lerovoj sceni u osmoj lađi Lazareta u 19.30 sati.

Podsjetimo, Lero je ove godine prikazao premijerne predstave: Orlandov san, Bajke, Sivo na golubove, Bajke majke i Captum fuit igrajući i reprizne naslove: Kaplje, Libro sv. Vlaha, Sunce je zašlo i Kitice i Perlice.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist