Sport

JEDNOGLASNO POTVRĐENO NA SKUPŠTINI Konsuo dopredsjednik, Pavić i Dumančić članovi Upravnog odbora

JEDNOGLASNO POTVRĐENO NA SKUPŠTINI Konsuo dopredsjednik, Pavić i Dumančić članovi Upravnog odbora

Uoči početka nove sezone Hrvatski vaterpolski savez održao je Skupštinu s osvrtom na proteklu i nadolazeću sezonu. Kako je 2020. izborna godina, izvršni direktor Perica Bukić razriješio je sva Skupštinska tijela, predsjednika i članova UO, kao i stalna i povremena povjerenstva.

Skupština je jednoglasno imenovala Mladena Drnasina predsjednikom Hrvatskog vaterpolskog saveza na razdoblje od četiri godine, od 13. rujna 2020. do iduće izborne skupštine koja se treba održati do kraja 2024. godine. Drnasin je zahvalio Skupštini na ukazanom povjerenju u proteklom razdoblju, na svemu učinjenom u svom mandatu i podršci na kandidaturi, prenose iz HVS-a.

Novoizabrani je predsjednik predložio, a Skupština je jednoglasno potvrdila i imenovanje novog Upravnog odbora u mandatu 2020. – 2024. na čijem je čelu predsjednik Mladen Drnasin, dopredsjednici Perica Bukić, Željan Konsuo, Saša Dujmić, Predrag Sloboda, te članovi Milivoj Bebić, Boris Labar, Ana Stojić Deban, Ante Kulušić, Adrian Ježina, Hrvoje Akrap, Dalibor Bilić, Tomislav Dumančić, Kristijan Pavić, Samir Barać, Tomislav Ninić.

Dopredsjednik HVS-a Predrag Sloboda je zajednički kandidat svih hrvatskih vodenih sportova za Ured LEN (Europske organizacije vodenih sportova). U tom pogledu Sloboda ima i potporu nacionalnih saveza u plivanju, daljinskom plivanju, skokovima u vodu i sinkroniziranom plivanju. Milivoj Bebić je pak istaknut kao hrvatski kandidat za člana LEN TWPC (Tehničkog vaterpolskog odbora LEN). Europska organizacija vodenih sportova nova će tijela izglasovati na Kongresu LEN u Budimpešti, 8. studenog 2020. godine.

Prihvaćen je i novi sastav Stručnog savjeta HVS-a koji čine – Perica Bukić, Boško Lozica, Zoran Roje, Milivoj Bebić, Ratko Rudić, Ognjen Kržić i novi član Dejan Savičević.

Imenovani su i članovi Nadzornog odbora – Tomislav Jukić kao predsjednik te Danko Duhović i Frane Mitrović članovi. Također su izglasani i članovi Disciplinskog suda, kao i članovi liste Arbitara.

Disciplinski sud HVS-a čine predsjednik Đuro Sessa, Vlado Bosner, Damir Mišić, Alen Pešušić i Igor Žurić.
Listu arbitara HVS-a čine Đuro Sessa, Mirela Varović, Mladen Katunarić, Žarko Mihaljević, Mario Pedišić, Davor Poković, Bruno Spitz, Toni Vukičević, Igor Hontić, Marijan Miletić i Jasna Smiljanić.

Kao i dosad, povjerenik za natjecanje ostaje Milivoj Bebić.

Izvor: HVS

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist