Politika

Jednoglasno podržano kreditno zaduženje za kupnju stanova za mlade

Za kupnju 43 stana u Mokošici, temeljem sporazuma s Ministarstvom branitelja, Grad Dubrovnik podiže kredit od 38 milijuna kuna.

Stanovi su namijenjeni za mlade, po posebnom dubrovačkom POS modelu. Stanovi se daju na 10 godina u najam po 1500 kuna mjesečno, a nakon toga moći će kupiti stan s tim da će mjesečni namaj ući u cijenu stana.

-Znamo da se teško mladim ljudima zadužiti, dignuti redit. Vidjeli smo kako se manipuliralo POS-ovim stanovima. Ovim će se to spriječiti jer ćete u tom stanu morati živjeti – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako nije cilj kupnja niza stanova i poklanjanja, ali budućnost grada su mladi.

-U nas je POS dobrim dijelom sinonim za manipulaciju. Moj prijatelj nije dobio POS, a onda je bio podstanar u POS-u. Molim vas gradonačelniče da koristite naziv dubrovačka stanogradnja, jer ovo s POS-om nema nikakve veze – rekao mu je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Vido Bogdanović podržava namjeru da se napokon, prvi put nakon propasti Jugoslavje, jedinica lokalne samouprave počne baviti stambenom politikom.

-Imam jednu malu rezervu u odnosu na 10 godina jer te ljude nakon toga opet prepuštamo bankama – istaknuo je u raspravi Bogdanović dodavši kako bi bilo učinkovitije da Grad u kontroli ostane duže vrijeme, odnosno da ih prodaje na svojevrsni leasing.

Zaduženje podržavaju i SDP i HNS.

Miho Obradović pitao je kad će biti objavljeni kriteriji.

-Razgovarajući s Ministarstvom branitelja i Agencijom za POS sugerirano nam je da u samo raspisivanje natječaja ne idemo sad, već početkom iduće godine budući da će zgrade biti gotove na proljeće, a sve kako se tijekom gradnje ne bi stvarali problemi izvođačima – rekao je Franković.

Kreditno zaduženje usvojeno je jednoglasno.

 

 

Pročitajte još

PRAVDA JE ZADOVOLJENA Selmani: Kad sam vidio zelene boje na semaforu, ostao sam zbunjen

Dulist

KRISTIĆ NA RUBU SUZA Ovo je osobna pobjeda, ali i pobjeda Dubrovnika i branitelja

Andrea Falkoni Račić

SENZACIJA NA GRADSKOM VIJEĆU! Nakon 11 godina Grad opet u rukama ima tvrđavu Imperial

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija