Politika

Jednoglasno podržano kreditno zaduženje za kupnju stanova za mlade

Za kupnju 43 stana u Mokošici, temeljem sporazuma s Ministarstvom branitelja, Grad Dubrovnik podiže kredit od 38 milijuna kuna.

Stanovi su namijenjeni za mlade, po posebnom dubrovačkom POS modelu. Stanovi se daju na 10 godina u najam po 1500 kuna mjesečno, a nakon toga moći će kupiti stan s tim da će mjesečni namaj ući u cijenu stana.

-Znamo da se teško mladim ljudima zadužiti, dignuti redit. Vidjeli smo kako se manipuliralo POS-ovim stanovima. Ovim će se to spriječiti jer ćete u tom stanu morati živjeti – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako nije cilj kupnja niza stanova i poklanjanja, ali budućnost grada su mladi.

-U nas je POS dobrim dijelom sinonim za manipulaciju. Moj prijatelj nije dobio POS, a onda je bio podstanar u POS-u. Molim vas gradonačelniče da koristite naziv dubrovačka stanogradnja, jer ovo s POS-om nema nikakve veze – rekao mu je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Vido Bogdanović podržava namjeru da se napokon, prvi put nakon propasti Jugoslavje, jedinica lokalne samouprave počne baviti stambenom politikom.

-Imam jednu malu rezervu u odnosu na 10 godina jer te ljude nakon toga opet prepuštamo bankama – istaknuo je u raspravi Bogdanović dodavši kako bi bilo učinkovitije da Grad u kontroli ostane duže vrijeme, odnosno da ih prodaje na svojevrsni leasing.

Zaduženje podržavaju i SDP i HNS.

Miho Obradović pitao je kad će biti objavljeni kriteriji.

-Razgovarajući s Ministarstvom branitelja i Agencijom za POS sugerirano nam je da u samo raspisivanje natječaja ne idemo sad, već početkom iduće godine budući da će zgrade biti gotove na proljeće, a sve kako se tijekom gradnje ne bi stvarali problemi izvođačima – rekao je Franković.

Kreditno zaduženje usvojeno je jednoglasno.

 

 

Pročitajte još

ŽUPAN MUJANU ‘Centar za gospodarenje otpadom nije bomba, već rješenje’

Dulist

‘Zaiskrilo’ između Kosović i Ćurčije oko dopisa kojeg ni župan nije vidio

Dulist

VILMA KOSOVIĆ OPORBI ‘Neću podnijeti ostavku, postupila sam po zakonu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija