Kultura

Jedni od najboljih svjetskih izvođača barokne glazbe s gudačima DSO-a

Jedni od najboljih svjetskih izvođača barokne glazbe s gudačima DSO-a
Dubrovnik, 13.09.2016. Festival DUPLJ - Koncert Komorni orkestar DSO, Dmitry Sinkovsky i Djana Kahriman Foto: DSO

Na programu sljedećeg koncerta Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto su djela velikog talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija, a u gradu gostuju jedni od najboljih izvođača baroka na svijetu. Koncert će se održati u petak 8. rujna u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Ruski violinist Dmitry Sinkovsky vodit će Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a pridružit će im se Luca Pianca, švicarsko-talijanski lutnjist, jedan od osnivača slavnog ansambla Il Giardino Armonico. Izvest će Vivaldijev Koncert za lutnju, gudače i basso continuo te Četiri godišnja doba. Publiku će kroz Četiri godišnja doba naracijom voditi Mark Thomas.
Lutnjist Luca Pianca godišnje održi i do sto koncerata diljem cijelog svijeta, a nastupio je u prestižnim dvoranama kao što su Musikverein u Beču i Carnegie Hall u New Yorku. Surađivao je sa slavnim Stingom. Pianca je snimio s Teldecomom više od 20 CD-a svojih nastupa s ansamblom Il Giardino Armonico, uključujući kompletnu snimku repertoara za lutnju J.S. Bacha i Antonia Vivaldija.
Violinski virtuoz, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky dobro je poznat dubrovačkoj publici. Njegovi energični nastupi redovno okupljaju brojne građane i goste Dubrovnika. Dmitry Sinkovsky je osnove za međunarodnu karijeru stekao na Moskovskom konzervatoriju. Osvojio je nagrade na velikim natjecanjima kao što su Premio Bonporti u Italiji, na Bach natjecanju u Leipzigu, na natjecanju Musica Antiqua u Brugesu u Belgiji do Romanus Weichlein nagrade na natjecanju Biber u Austriji 2009. godine te brojne druge. Trenutno svira na vrhunskoj violini „Francesco Rugeri“ iz 1675. godine.
Dvojica vrhunskih glazbenika i jedni od najboljih izvođača baroknih djela, Gudački sastav DSO-a, Mark Thomas i Vivaldijeva svevremenska u ambijentu Kneževog dvora bit će jedinstveni glazbeni doživljaj za sve posjetitelje.

Ulaznice za sve koncerte dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 20 417 110, a mail sales@dso.hr.
Ulaznice za građane po povlaštenim cijenama dostupne su isključivo na blagajni orkestra.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist