Crna kronika

Jedna utajila porez, a druga ‘maznula’ 3,8 milijuna kuna

Jedna utajila porez, a druga 'maznula' 3,8 milijuna kuna

U Službi kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 52-godišnjakinja, kao vlasnica jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Metkoviću, počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok se 31-godišnjakinja kao direktorica istog trgovačkog društva sumnjiči da je počinila kazneno djelo utaje poreza ili carine.  

Naime, 52-godišnjakinja se sumnjiči da je u vremenu od travnja 2009. do prosinca 2012.godine na ime povrata zajma, kojeg je navodno dala svom trgovačkom društvu, u više navrata i na različite načine neosnovano isplaćivala sebi novac i na takav način sebi pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od preko 3,8 milijuna kuna, a za koji iznos je oštetila trgovačko društvo. Također je utvrđena osnovana sumnja da 31-godišnja direktorica istog trgovačkog društva u evidencijama za 2008. godinu nije prikazala prihod nastao stjecanjem nekretnine bez naknade, a  sve u namjeri da izbjegne plaćanja poreza na dobit, a na koji način je oštetila Državni proračun RH za više od 5,8 milijuna kuna.

Nadalje, utvrđena je osnovana sumnja da 31-godišnjakinja u vremenu od 2003. do 2007.godine, kao direktorica drugog trgovačkog društva čije sjedište je također u Metkoviću, nije vodila nikakve poslovne knjige propisane zakonom čime je onemogućila preglednost poslovanja i imovinskog stanja tog trgovačkog društva te time počinila kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Protiv osumnjičenih slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist