Natrag
21.4.2019 14:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jedna od tema priprema za požarnu sezonu

13.3.2012 @ 16:11 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Tijekom boravka u Dubrovniku u sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite te postrojavanja županijskih postrojbi civilne zaštite, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i ravnatelj DUZS Jadran Perinić, održali su radni sastanak

s predstavnicima vatrogasnih postrojbi i zajednica s područja Dubrovačko neretvanske županije. Tema sastanka bila je analiza izvršenih priprema za mimohod na Stradunu, pripadnika postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije, vatrogasnih postrojbi, pripadnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesne postrojbe Dubrovački trombunjeri i Kumpanji iz Smokvice na Korčuli.

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica izvijestili su o dosadašnjoj suradnje i pripremama za požarnu sezonu.
Uvodno izlaganje o vatrogastvu u Dubrovačko neretvanskoj županiji dao je zapovjednik VZ DNŽ Stjepan Simović.

Svi sudionici sastanka izvijestili su o stanju operativne spremnosti na svom području ističući posebnosti zaštite od požara koje se odnosi na dužinu državne granice, lučke terminale, zaštićene stare gradske jezgre i prirodne vrijednosti kao i turističke potencijale.                           

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana