DuList IN

JEDNA (NE)OBIČNA MISIJA Volontersko iskustvo Dubrovčanina u Tanzaniji

U sklopu izložbe fotografija ‘Tanzanija u srcu’, autor Božo Benić će u ponedjeljak, 15. travnja u 19.30 sati u žitnici Rupe održati predavanje ‘MUNGU IBARIKI AFRIKA: jedna (ne)obična misija’. Govorit će o svom volonterskom iskustvu u Tanzaniji, radu udruge ‘Kolajna ljubavi’, Sirotištu sv. Ante, programu ‘Kumstva’ te humanitarnoj akciji ‘Dubrovnik za Afriku: kap vode – ocean ljubavi’. Bit će to i zadnja prilika dubrovačkoj publici za razgledati izložbu.

Kao volonter udruge Kolajna ljubavi, Benić je u dva navrata boravio u Tanzaniji. Od lipnja do kolovoza 2015. godine bio je voditelj Sirotišta sv. Ante u Songei, koje skrbi o pedesetak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te koordinator programa Kumstva kojim udruga potpomaže školovanje više od tisuću djece i mladih diljem zemlje. U siječnju 2018. godine u Tanzaniju se vraća kako bi izvršio nadzor nad izgradnjom vodoopskrbnog sustava u Župi sv. Franje Asiškog u selu Monduli Juu na sjeveru zemlje financiranim sredstvima prikupljenim u sklopu humanitarne akcije Dubrovnik za Afriku: kap vode – ocean ljubavi koju je realizirao u suradnji sa Župom sv. Mihajla.

 

Pročitajte još

BESPLATAN KONCERT Klapa Subrenum u One Suite Hotelu

Dulist

Aki raspjevao publiku nezaboravnim hitovima Parnog valjka

Dulist.hr

DOSJETLJIV VIDEO O LAZARETIMA Jeste li čuli priču o ‘prvom firewallu zdravlja’?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija