Kultura

Jedinstveni Kennedy šarmirao festivalsku publiku

Jedinstveni Kennedy šarmirao festivalsku publiku

Jedan od vodećih svjetskih virtuoza, britanski violinist Nigel Kennedy nastupio je sinoć u sklopu Vip programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara na taraci tvrđave Revelin sa svojim jazz kvintetom i atraktivnim programom.

 Štićenik Yehudija Menuhina, 'enfant terrible' svjetske klasične glazbene – Nigel Kennedy već više od četvrt stoljeća znan je kao jedan od vodećih svjetskih virtuoza i jedan od najvećih violinističkih zvijezda današnjice.
 
Njegov jedinstveni talent, svjež pogled na klasični i suvremeni repertoar i golema pozornost koju mu mediji posvećuju, učinili su ga „najprodavanijim“ violinistom svih vremena.
 
Sa svojim kvintetom, kojeg uz Kennedyja na električnoj i klasičnoj violini čine još sjajni poljski jazzeri: Piotr Wylezol na glasoviru i Hammond orguljama, Adam Kowalewski na basu, Krzysztof Dziedzic, bubnjevi i udaraljke te Tomasz Grzegorski na saksofonu, za ovu posebnu izvedbu na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, izveli su raznolik repertoar sačinjen od elemenata klasične i jazz glazbe, uključujući Kennedyjeve originale, Bachove kompozicije te djela iz standardnog repertoara.
 
Večer je zaključena Kennedyjevom virtuoznom izvedbom mađarskog čardaša. Ekscentrični, vragolasti, ali nadasve šarmantni Kennedy, s lakoćom je nasmijavao publiku.
 
Svježa, moderna, vibrantna glazba puna ritma u izvedbi ovih talentiranih glazbenika i virtuoznog Kenendyja istinski je i od samog početka pa do kraja obuzela publiku, po čijim se reakcijama može zaključiti da će se nastup Nigel Kenendyja na taraci Revelina dugo pamtiti.

Pročitajte još

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist

[FOTO] Predstavljena slikovnica Stane Šćapec ‘Bubamara iz Moševića’

Dulist