Natrag
22.2.2019 11:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

JEDINSTVENA PRILIKA Doslovno prošetajte kroz dubrovačku povijest

11.12.2015 @ 22:35 Dulist Grad

Podijelite:

Projekt Incubating Heritage ili „(O)živjeti baštinu“ osmišljen u sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, započeo je danas sa aktivnostima. Šetnjama otvorenim za javnost nastoji se afirmirati zaboravljene ili zanemarene kategorije baštine te privremeno otvoriti javnosti inače nedostupne građevine i vrtove. Serijom predavanja prikazat će se primjeri pozitivne prakse iz inozemstva s naglaskom na shvaćanje baštine kao dinamične kategorije, snažno vezane za život zajednice, pri čemu je ključno uključivanje javnosti u procese odlučivanja, korištenja i upravljanja zaštićenim građevinama i cjelinama.
Arhitektica Sandra Kapetanović iz kotorske udruge Expeditio izlagat će o baštini kao polju inspiracije za aktivnosti civilnog sektora i uključivanju građana, kroz prezentaciju aktivnosti i projekata udruge, u petak, 11. prosinca 2015. u 19 sati u drugoj lađi u Lazaretima.
Aktivnosti u sklopu projekta nastavit će se u nedjelju, 13. prosinca, kada će povjesničar umjetnosti Ivan Viđen voditi dvije tematske šetnje:
– u 10 sati šetnja zapadnim gradskim vrtnim predgrađem (Kono-Pile), okupljanje ispred zgrade MUP-a na Ilijinoj glavici;
– u 12 sati šetnja karavanskim putem od Ploča do Bosanke, okupljanje u Lazaretima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana