Politika

“Jedini motiv im je moć i želja za vlašću”

"Jedini motiv im je moć i želja za vlašću"

Hrvatski laburisti – Stranka rada u priopćenju kojeg potpisuje dr.sc. Matko Bupić osvrnuli su se na dvodnevnu sjednicu Gradskog vijeća. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Još samo 158 dana do kraja neuspješnog koalicijskog eksperimenta u Dubrovniku!

Sinoćnja sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika još je jednom pokazala tko je zapravo pravi vladar u Vijeću i tko drži konce ove koalicijske vlasti u rukama – nezavisni vijećnik. Pokazala je sjednica, osim uobičajene bahatosti, omalovažavanja i vrijeđanja od strane oporbenih vijećnika, osobito bivše gradonačelnice i njenog bivšeg zamjenika, da je SDP i dalje u raskolu te da stoga i ne čudi što je nezavisni vijećnik uspješan u manipuliranju političkom scenom.

Naime, izostanak oboje dogradonačelnika iz redova SDP-a, navodno zbog protivljenja odabiru, odnosno smjeni ravnatelja dviju ustanova u kulturi, pokazuje kako se SDP-ovci po tko zna koji put nisu našli na istoj valnoj duljini, odnosno da je SDP podijeljen u više interesnih i suprotstavljenih grupa. A očito se predsjednici Gradskog vijeća toliko omilila fotelja da bi, uz potporu vijećnika svoje stranke, učinila sve da se u njoj zadrži. I hoće, ali samo još 158 dana kada će završiti ovaj neuspješni koalicijski eksperiment.

Iako je zamjenica gradonačelnika, poznata po izjavi da se izbori dobivaju ili gube na kulturi, morala javnosti dati neki stav, neko mišljenje i komentar na situaciju s imenovanjem ravnatelja triju ustanova u kulturi, ona je, dosljedno stilu kojega pokazuje cijeli mandat, ponovo zabila glavu u rupu i šutke prešla preko svega. Isto je učinio i njen stranački kolega, a koji se građanima nudi kao spas u odnosu na vlast aktualnog gradonačelnika. Ni on nije iskazao nikakav stav o ničemu – ni o onome za što je zadužen, pa građani samo mogu slutiti što ih s njime na čelu Grada može zadesiti.

Oporba je odavno pokazala što umije na vlasti, ali i kako je nervozna, ljuta i bijesna jer je nemoćna vratiti povjerenje birača, ali i predložiti nešto konstruktivno. Destrukcija, nepristojnost i bahatost stoga su, uz niz neriješenih afera iz dva mandata na vlasti, glavne odlike oporbe koja se također nudi kao spasonosno rješenje.

Mi, Hrvatski laburisti – Stranka rada, s timom ljudi koji imaju program kako ovaj naš lijepi Grad učiniti boljim mjestom za življenje, smatramo da građani zaslužuju mnogo bolje. A budućnost će, što je izvjesno iz nastupa na Gradskom vijeću, s ovakvim političarima biti sve samo ne sjajna i uspješna.

Oni nemaju potrebne projekte ni ideje; jedini motiv im je moć i želja za vlašću koja im donosi razne blagodati – poput poslova na gradskim komunalnim projektima za tvrtku vlastitog brata, ali i čudne odnose oko Revelina, optužnicu pred sudom, ucjenjivanje oko cijene zemljišta za projekt groblja, nenamjensko trošenje novca od gradskih zidina.

Mi hrvatski laburisti pokazat ćemo i dokazati da politika može biti častan posao i da se taj posao može obavljati na korist zajednice.“

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist