DuList IN

Jedini dubrovački studentski radio sprema odličan jesenji program

Jedini dubrovački studentski radio sprema odličan jesenji program

Nakon ljetnog odmora studenti sa Sveučilišta u Dubrovniku, angažirani na UNIDU radiju, vraćaju se u studio i redakciju. Kao i svake godine slijedi smjena generacija, neki od njih su završili studij, a neki tek upisuju studij i tek počinju surađivati.

Nasreću, najviše je onih koji su dobro poznati glasovi i ostali su na radiju. I ove će sezone u programu biti 15-ak studenata, uglavnom s Odjela za komunikologiju koji će svakodnevno raditi jutarnji program te ostale tematske emisije. Bit će informativnog, obrazovnog, kulturnog i zabavnog sadržaja te naravno puno glazbe. Sve zanimljive trenutke s gostima u studiju redovito će pratiti i kamera UNIDU televizije.

Početak će biti težak kao i inače jer su diplomirani već otišli, a brucoši se tek trebaju upoznati s mogućnostima koje im pružaju sveučilišni mediji. Ipak, neki će sada već bivši Uniduovci pomoći u startu i zadržati se još neko vrijeme kako bi naučili nove kolege pisati vijesti i uređivati emisije. Da bi u novoj sezoni sudjelovalo što više studenata sa svih odjela na Sveučilištu, ali i svih ostalih zainteresiranih, ekipa s radija i televizije će tijekom cijelog listopada biti u potrazi za novim snagama. Privući brucoše nije lako, ali zato se oni koji se pridruže ekipi teško mogu odvojiti od radija.

Svake sezone uredništvo pokušava osmisliti što više sadržaja namjenjenog upravo studentima kao ciljnoj publici. Tako u programu gotovo svakoga dana i gostuju studenti, a profesori, osim što su redoviti gosti, sudjeluju i u kreiranju nekih emisija. Akademska četvrt i Kolokvij i dalje će se emitirati četvrtkom, s profesorima, studentima i alumnima. Novost će biti rubrika koja će radnim danom kratko predstavljati studente i njihove poglede na studentski život u Dubrovniku. Posebnu priliku za sudjelovanje u zabavnoj emisiji Festa furesta, ponedjeljkom navečer, imat će i Erasmus studenti. Oni će uskoro uređivati i obavijesti za strane studente na engleskom jeziku. Svi ostali će se i dalje moći informirati uz UNIDU info te u Vijestima Media servisa.

Prijepodne na UNIDU radiju ide radnim danom od 8 sati. Uz sve korisne informacije za početak jednog, prije svega, studentskog dana, slušatelji će moći čuti malo drukčiju glazbu od ostalih radija. Birat će je mladi ljudi koji su proteklog ljeta prikupljali albume i tražili nove zanimljive izvođače, na festivalima te kroz emisiju Sonar koja je i tijekom ljetnih mjeseci donosila sve najnovije singlove i intervjue. To će se nastaviti i dalje, svakoga petka predvečer. Zagrijavanja za izlaske ostaju uobičajeno četvrtkom navečer u Studentskoj, a s emitiranjem idu dalje i glazbene emisije Muzika na struju, Latino fever te Elekton.
Poslijepodnevni program ponedjeljkom donosi sportsku emisiju Majstorica, utorkom obrazovnu Curriculum, a srijedom kulturnu emisiju Manifesto. Vikendom emisije o manjinama i ljudskim pravima Bogatstvo različitosti i Čovjek čovjeku te o povijesti i baštini Male dubrovačke povijesne zanimljivosti.

U novu sezonu na UNIDU idu i povijesno-glazbena emisija Retrospektiva te Klasični sklad profesora Ivana Tante. Nastavlja se suradnja s Volonterskim centrom Dubrovnik u emisiji Dobre vibracije te u mnogim sadržajima s ostalim studentskim radijima iz Hrvatske i susjednih zemalja, povezanih u mrežu Hear me. Sve ostale emisije ili još nisu potvrđene, jer se neki studenti još nisu vratili u grad, ili će još neko vrijeme biti tajna.

Sve će se to moći čuti na dubrovačkih 97,5 MHz ili na internetu uz streaming, podcaste te društvene mreže. UNIDU radio i televiziju očekuje bogata sezona, a ekipa Uniduovaca iščekuje nove zainteresirane da im se pridruže za mikrofonom, miksetom, kamerom, snimačem, u montiranju i biranju glazbe.

Javiti se može svatko, bez obzira na studij i godine, a od obaveza ne bi trebalo biti straha jer za sudjelovanje nije potrebno izdvojiti puno vremena. Uz to, zabava je zagarantirana – i onima koji žele biti dio tima, i onima koji bi tek htjeli ostati samo anonimni slušatelji.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist