Aktualno

JEDANAESTORKA NAJBOLJIH S RIT-A Oni su primljeni u Eta Sigma Delta društvo!

JEDANAESTORKA NAJBOLJIH S RIT-A Oni su primljeni u Eta Sigma Delta društvo!

RIT Croatia studenti Sara Stanić, Ante Luka Presečan, Ljubica Vasiljerić, Toni Paskojević, Anđela Petra Cvitanović, Nikoleta Krivić, Mia Kun, Tena Frcek Hajster, Josipa Buble, Andrea Kecić i Petra Todorović primljeni su u međunarodno počasno studentsko društvo Eta Sigma Delta. Ova počasna jedanaestroka je među najboljim studentima RIT-a.

Svečana ceremonija primanja održana je ove srijede, a uz studente su kao počasni članovi iz struke primljeni i Sanela Omerčahić, direktorica Hotela Bellevue te Mario Matković, direktor hotela Hilton Imperial.

Inače, Eta Sigma Delta (ESD) je studentsko počasno društvo osnovano od strane renomiranog međunarodnog udruženja visokoškolskih institucija koje provode programe obrazovanja u hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima pod nazivom ICHRIE. U sklopu ICHRIE udruženja trenutno je aktivno preko 90 ogranaka ESD diljem svijeta, a ogranak koji se osnovao na RIT Croatia je prvi takav u ovom dijelu Europe.

-Ovo je prvi put da RIT Croatia osniva jedno društvo koje slavi dostignuća najboljih studenata koji su uspjeli ostvariti rezultate ne samo akademski nego i izvannastavno i spadaju u 20 posto najboljih studenata. Ovo društvo slavi dostiguća studenata u domeni hotelijerstva i uslužnih djelatnosti, na takav način promovira tu industriju koja nažalost nije na granama na kojima bi trebala biti po svom statusu i prepoznavanju u širem društvenom okruženju. Danas u članstvo primamo 11 studenata i dva počasna člana koji predstavljaju profesiju i struku želeći približiti akademiju stvarnom životu i napraviti tu sponu što transparentnijom i boljom za njihov daljnji uspjeh u karijeri – rekla je profesorica Milena Kužnin.

Studentica druge godine Petra Todorović, koja je danas primljena u ovo počasno društvo, rekla je kako joj je ukazana velika čast.

-Smatram to kao jednu veliku potporu trudu koji ulažem u svoje znanje i obrazovanje – rekla nam je Petra.

Zanimljivo je spomenuti kako kao članovi ESD društva studenti imaju dužnost najmanje dva puta u semestru organizirati aktivnosti koje će potaknuti spone između akademije i struke te uz pomoć svog savjetnika i kolega na matičnom kampusu u Rochesteru koordinirati dodatne sadržaje koje će obogatiti studentski život.

 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist