Natrag
23.4.2019 10:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jedanaesta Festa u ritmu Latina

21.1.2012 @ 22:25 Andrea Falkoni Račić dulist IN

Podijelite:

Recesiji unatoč, veselimo se javiti vam da se iznova okupljamo na danas već tradicionalnoj Festi bogatih sadržaja – javljaju iz Udruge Festa Dubrovnik.

Naravno riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja iz godine u godinu uoči Feste svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika okuplja brojne dubrovačke i hrvatske estradnjake na velikom koncertu. Humanitarna namjena jedanaeste FESTE sa svih je izvedbi usmjerena obnovi Crkve svetoga Vlaha.  

Program počinje već u četvrtak, 26. siječnja Festom od Klapa, koja se ove godine održava u tvrđavi Revelin, a okupit će jedanaest muških i ženskih klapa uglavnom iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Središnji veliki koncert FESTA 2012 DUBROVNIK održava se 27. siječnja, također u Revelinu, a programski se, javljaju organizatori, nastavlja konceptom tematskih cjelina:

Festa od Latina – najuspješnije skladbe popularnog Željka Krušlina Kruške u duetima s poznatim izvođačima iz Hrvatske i susjednih zemalja. Angažirani su i priznati hrvatski instrumentalisti koji zajedno tvore FESTA-orkestar od 15 glazbenika.

Dan kasnije, 28. siječnja je Dubrovačka Rock-parada kojom se nastavlja niz nekad čuvenih, a kroz Festin program obnovljenih okupljanja dubrovačkih glazbenika, ansambala i DJ-a.
Tu je i izložba te promociju knjige o Sv. Vlahu, u srijedu 1. veljače u 19 sati u Saloči od zrcala koja se priprema zajedno s Europskim domom u Dubrovniku, a istog dana u Kazalištu Marina Držića nastup ima mještovita klapa Mareta povodom svoje desete obljetnice postojanja.

U četvrtak 2. veljače na Kandeloru u Luži Festa Dubrovnik organizira Festu od vina s Gospodarskom i Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije!

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana