Kultura

Jedanaest dirigenata večeras će ravnati Orkestrom

Završni koncert 6. Međunarodnog majstorskog seminara iz orkestralnog dirigiranja održat će se večeras, 24. veljače u tvrđavi Revelin s početkom u 20 sati.

Jedanaest polaznika sedmodnevnog seminara kojeg je vodio glasoviti maestro Uroš Lajovic, pokazat će publici  stečene vještine i ravnati Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Na programu su djela W.A. Mozarta, L. van Beethovena i B. Berse.

Seminar koji je okupio dirigente iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Tajvana i Grčke, organiziran je u suradnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Fonda Lovro & Lilly Matačić, utemeljenog 1987. godine u skladu s oporučnom željom maestra Lovra von Matačića i njegove supruge Lilly, kako bi se pomagali mladi i talentirani glazbenici.

Inače, ovo je treća godina da se seminar organizira u Dubrovniku te da se na taj način pomaže mladim dirigentima kako bi razvijali svoja znanja i vještine u orkestralnom dirigiranju.

Dirigenti koji će ravnati orkestrom su Ante Sladoljev (Hrvatska), Heng-Yi Pao (Tajvan), Dominik Steklasa (Slovenija), Tomaž Kukovič (Slovenija), Luka Hauser (Njemačka), Roberto Castro (SAD), Amna Husejnagić (BiH), Pantelis Kogiamis (Grčka), Dunja Vejzović (Hrvatska), Pierre Pichler (Austrija) i David González Hernández (Španjolska).

Program je sljedeći:

B. Bersa Idila
W.A. Mozart Simfonija u Ed duru, KV. 543
L. van Beethoven Simfonija br. 3 ‘Eroica’

Ulaz na koncert je slobodan.

Pročitajte još

‘KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI’ Duodrama o djetinjstvu i mladenačkim danima Marije Jurić Zagorke

Dulist

U ZAGREBU Predstavljanje ‘Sabranih pjesama I. – VI.’ Luka Paljetka

Dulist

IZLOŽBA ‘LJEPOTA LAŽNOG SJAJA’ Pogledajte krivotvorine Picassa i Dalija u Lazaretima

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija