Natrag
26.4.2018 09:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Je li to rekao? A dobar je…”

2.7.2012 @ 14:33 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Grad Dubrovnik izgubio je spor na Općinskom sudu u Dubrovniku protiv Društva prijatelja dubrovačke starine u slučaju uknjiženja prava plodouživanja na dubrovačkim zidinama.

Vrijedi podsjetiti kako je Društvo prijatelja pravo plodouživanja uknjižilo temeljem ugovora s Gradom Dubrovnikom, a koji je u ime Grada potpisao gradonačelnik Andro Vlahušić.

Na takvu sudsku odluku gradonačelnik Vlahušić reagirao je izjavom kako će skorim rješavanjem odnosa između Grada i DPDS-a sukladno prijedlozima Ministarstva kulture svi sporovi, pa tako i ovaj, postati irelevantni.

– Je li to rekao? A dobar je – s čuđenjem je komentirao Vlahušićevu izjavu predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

– Mi u DPDS-u smo legalisti i iznad svega poštujemo zakonitost postupanja nadležnih sudova. U svakoj modernoj demokraciji postoji trodioba vlasti na zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu. O valjanosti nekog ugovornog odnosa može odlučivati jedino i isključivo pravosudna vlast – kazao je Orlić, ali i istaknuo:

– Naravno da stranke svojom dobrom voljom, ako je to isključivo u njihovom interesu, mogu mijenjati postojeće ugovorne odnose. I Društvo je, naravno, ako to bude u interesu Društva, taj ugovorni odnos spremno promijeniti. Ali isključivo ako bude u interesu Društva. A u međuvremenu ćemo naravno poštovati zakone i odluke pravosudnih organa Republike Hrvatske – kazao je za duList predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana