Natrag
21.2.2019 11:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Je li se u Gradu dogodila otmica dječaka?

3.8.2012 @ 18:43 Baldo Marunčić Crna kronika

Podijelite:

Grad i Župa od jutros bruje o otmici djeteta, koja se navodno u gotovo filmskim razmjerima dogodila jučer popodne na Jadranskoj magistrali.

Naime, kako duList doznaje, dječak starosti oko 10 godina nepoznatog državljanstva hodao je uz Jadransku magistralu u pravcu Konavala, kada mu se u jednom trenutku navodno približio kombi stranih registracija. Dijete je naglo utrpano u vozilo, koje je zatim nestalo u pravcu hrvatsko-crnogorske granice.

U pokušaju provjere informacije iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo odgovor kako na sreću nije zabilježen nikakav slučaj otmice, te su nas umirili riječima kako se radi o izmišljotini.

Ipak, tijekom dana nisu prestajale pristizati slične informacije, da bi u jednom trenutku do nas stigla i vijest kako je “oteti dječak” sretno pronađen u kombiju u blizini granice s Crnom Gorom.

Ponovnom provjerom točnosti ovih navoda iz Policijske uprave smo opet dobili negativan odgovor, odnosno kako na našem području nije prijavljen nikakav slučaj otmice.

Budući da nismo jedini medij koji se o tome interesirao kod PU, bizarno je i posve nerazumljivo da se bilo tko od naših sugrađana može upuštati u ovako neslane šale o dječjoj otmici, dok nacionalni mediji već tjednima pune svoje stranice informacijama o nestancima maloljetnika.

S druge strane, ne vjerujemo da bi PU ovako nešto zataškala, čak i u interesu istrage ili zbog nestvaranja panike usred turističke sezone.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana