Vaše vijesti

‘Je li kava za naše ljude luksuz?’

'Je li kava za naše ljude luksuz?'

Naš vjerni čitatelj iz Dubrovnika u petak se pošao okupati na sveti Jakov i popit kavu s prijateljima koje dugo nije vidio. Nažalost, neugodno iznenađenje u vidu računa za kavu, te ostalih 'sitnica', ponukalo ga je da nam pošalje svoju reakciju.

''Dobar dan! Evo jedne zanimljive priče sa plaže Belveder, kraj svetog Jakova, kojoj sam sam sam nazočio prije nekoliko dana.

Prvo smo nakon kupanja sjeli  za stol popiti kavu, kapućin i slično… Nismo ni pitali koliko što košta, samo smo normalno naručili. Nakon donošenja računa – iznenađenje! Espresso 18 kuna (kao u Cele), bijela kava 20 kuna! U redu, pogled na grad, ali na plaži?

Konobara je trebalo čekati da nakon dva pozivanja napokon donese vodu i uz kavu…. Moram napomenuti i 'zavidnu' razinu pismenosti na računu, kojeg prilažem ovom tekstu.

Uz to, na plaži je kao gost kafića boravila i žena koja je svom djetetu dala da kupi sladoled u kunama, što je i napravilo, ali je prodavač vratio i kune i euro, i još se čudi, kao da je to normalno i na jedvite jade je vratio ženi kune umjesto eura! Koliko znam, u bilo kojoj zemlji na svijetu se može vratiti kusur u valuti te zemlje, a proputovao sam, Bogu hvala, cijeli svijet bar desetak puta!

Je li ovo moguće u Dubrovniku? Ljudi mi kažu da nije bilo tako prošle godine, tako skupo, jer se na Belvederu kupaju zadnjih nekoliko godina? Je li kava na plaži za naše ljude postala luksuz, nedostupna, 2 i pol eura? Moramo li se iseliti iz ovog našeg bisera? Očito je došlo sve po starom, zgrabi pošto poto dok su turisti tu, a hoće li se vratit', nije nas briga!

Moram dodati, da bi mi možda i ostali sjedati i možda bi pojeli i popili štogod još tu, jer se s tim ljudima nisam vidio deset godina, a ovako smo se samo pokupili!

Moj zaključak je kako na kupanje treba obavezno ponijeti termosicu za kavu, jer za jedan espresso možete četiri dana kupovati kruh za svoju obitelj…

Ogorčeni čitatelj iz Dubrovnika…''
 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist