Natrag
17.2.2019 23:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

JAZZ NA REVELINU Porter digao na noge brojnu publiku

16.8.2015 @ 13:53 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

U sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, američka jazz zvijezda Gregory Porter nastupio je sa svojim kvintetom sinoć, 15. kolovoza i brojnoj publici na taraci tvrđave Revelin priredio večer za pamćenje.

Nastup američkog glazbenika Gregoryja Portera, čiji je album ‘Liquid Spirit’ u izdanju Blue Note Recordsa lani nagrađen prestižnom nagradom Grammy u kategoriji Najboljeg vokalnog jazz albuma, izazvao je veliki interes festivalske publike te se i za ovaj koncert tražila karta više.

Više od 600 ljubitelja dobrog jazza sinoć je na taraci Revelina pjevalo s Porterom njegove autorske pjesme ‘Hey Laura’, ‘Liquid Spirit’, ‘No Love Dying’, ‘Water under Bridges’ i druge.

Portera su pratili vrhunski jazz glazbenici: Chip Crawford na klaviru, basist Jahmal Nichols, Emanuel Harrold na bubnjevima i Yosuke Sato na saksofonu koji je pokazao veliku virtuoznost i svojim solima izazivao ovacije publike.

Porterov ogromna vokalna snaga, bogat ton, topao i puten bariton s uzvišenošću stare jazz škole, njegova neposrednost u kontaktu s publikom te sjajna interpretacija svih glazbenika, publiku su dizali na noge.

Sinoćnji nastup Gregoryja Portera na Revelinu, koji je održan pod pokroviteljstvom Siemensa i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, jedan je od onih koji će se dugo pamtiti.

Tekst i foto: DLJI

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana