Natrag
19.2.2019 01:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jazz improvizacije u novom amfiteatru

11.5.2012 @ 23:29 Dulist dulist IN
20;20

Podijelite:

Jazz koncert austrijskog Miklin tria i četvorice hrvatskih glazbenika otvorio je čitav niz kulturnih programa koji će pod nazivom „Sveučilišno proljeće“ sljedećih dana obilježiti otvaranje Kampusa u prostoru Stare bolnice.

Prvo događanje u sklopu bogatih događanja u prostoru Sveučilišnog kampusa bio je koncert „Two nations, two generations“ koji su ovog petka održali Karlheinz Miklin i prijatelji (Davor Dedić, Luka Žužić, Elvis Penava i Branko Sterpin). Izvodili su u prostoru amfiteatra suvremene jazz skladbe pred brojnom publikom koja je došla uživati u glazbi, ali i novom sveučilišnom prostoru.

Program se nastavlja u subotu, kada su na rasporedu edukativne radionice s glazbenicima u amfiteatru središnje zgrade Kampusa. „Sveučilišno proljeće“ nastavit će se 18. svibnja monodramom Zijaha Sokolovića, „CABAres, CABArei“. Dan poslije, koncertom u amfiteatru, Sveučilišna klapa Kaše proslavit će svoju petu godišnjicu. Ljubitelji jazza ponovno će doći na svoje u petak, 25. svibnja kada će amfiteatrom odjekivati jazz izvedbe Marka Tolje i njegovog Olja'zz banda. Posljednje u nizu događanja u sklopu „Sveučilišnog proljeća“ je improvizacijski jazz koncert Amerikanca Toma Georgea s hrvatskim prijateljima.
 

Povodom završetka prve faze adaptacije kampusa, investicije ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna, Sveučilište u Dubrovniku od 11. svibnja do 2. lipnja pokrenulo je prigodni zabavni-edukativni program pod nazivom „Sveučilišno proljeće“ tijekom kojeg Dubrovčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u poznatim imenima jazz glazbene scene. 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana