Kultura

Jazz diva Nnenna Freelon očarala festivalsku publiku

Jazz diva Nnenna Freelon očarala festivalsku publiku

Jedna od najvećih suvremenih jazz pjevačica i vlasnica šest nominacija za nagradu Grammy, Nnenna Freelon nastupila je pod pokroviteljstvom Siemensa na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama sinoć, 24. kolovoza u na taraci tvrđave Revelin što je ujedno bio njezin premijerni nastup u Hrvatskoj.

Nnenna Freelon je nastupala s brojnim jazz velikanima poput The Rootsa, The Count Basie Orchestra, s Rayom Charlesom, Ellisom Marsalisom, Anitom Baker, Arethom Franklin, Dianneom Reeves, Al Jarreauom, Georgeom Bensonom, Herbiejem Hancockom, Dianom Krall i drugima, u najprestižnijim svjetskim dvoranama i na festivalima kao što su njujorški Lincoln centar, Hollywood Bowl, Kennedy centar u Washingtonu, Apollo Theater, londonski Ronnie Scott, Carnegie Hall, Tanglewood, Monterey i Montreux jazz festivali te sada i na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje ju je pratio trio kojeg čine vrhunski jazzisti Mika Hayam na glasoviru, David Haynes na bubnjevima i Christian von Kaphengst na kontrabasu. Nnenna je festivalsku publiku očarala, kako svojim sjajnim interpretacijama standarda Squeeze me, The Very Thought of You, Body snd Soul i drugima, tako i svojim toplom i karizmatičnom osobnošću. Za bis je oduševljena publika nagrađena izvedbom jazz standarda Moon River koju je pjevačica posvetila svojoj majci.

Njenu uspješnu karijeru krasi čak šest nominacija za prestižnu nagradu Grammy, od čega su četiri za najbolju vokalnu jazz izvedbu. Dobitnica je i „Billie Holiday“ nagrade koju dodjeluje francuska jazz akademija.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist