Natrag
25.6.2018 13:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Javnost u radu zaštićenih područja – kad, kako i zašto?

13.3.2017 @ 6:27 Dulist Hrvatska
3;3

Podijelite:

U Zagrebu se održao seminar naziva ‘Sudjelovanje javnosti u radu zaštićenih područja’ kao jedna od aktivnosti IPA projekta ‘Odgovorno za prirodu’, čiji je opći cilj doprinijeti povećanju razine transparentnosti i efikasnosti u upravljanju prirodnim  resursima u Hrvatskoj.

Organizatori seminara bili su Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce (ujedno i nositelj projekta) te Udruga BIOM.

Predstavnicima nacionalnih parkova, parkova prirode i županijskih javnih ustanova, među kojima je bila i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije s djelatnicom Nikolinom Đangradović, prezentirali su se rezultati analize trenutne razine informiranja i uključivanja javnosti u upravljanje zaštićenim područjima.

U teorijskom dijelu seminara problematiku sudjelovanja iz svoga djelokruga rada predstavilo je 11 predavača iz organizacija civilnog društva, javnih ustanova, HAOP-a i Ministarstva zaštite okoliša i energetike pred 60-ak okupljenih sudionika.

Praktični dio seminara obuhvaćao je nekoliko radnih grupa u kojima su se zajednički donijele preporuke za unaprjeđenje sudjelovanja javnosti.

Također, prezentirani su i primjeri dobre prakse uključivanja javnosti u donošenje strateških dokumenata, kao i u rad javnih ustanova koje upravljanju zaštićenim područjima. Predstavljena su iskustva vezana uz sudsku praksu u zaštiti prirode.

Projekt ‘Odgovorno za prirodu’, vrijednosti oko 181 tisuću eura, financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH, uz potporu Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana