Natrag
22.2.2019 03:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Javno-privatnim partnerstvom do dvorane i škola

31.8.2012 @ 15:16 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Grad Dubrovnik u Gospinom polju ipak neće graditi montažnu dvoranu. Rečeno je to na kolegiju gradonačelnika ove srijede.

Ipak se ide na prvotnu ideju gradnje trodijelne sportske dvorane, a Vlada RH prihvatila je gradnju po modelu javno-privatnog partnerstva. Uz dvoranu po tom modelu gradit će se i škola na Montovjerni te Mokošica, obavještavaju iz gradske uprave.

Utijeku je usklađivanje detalja kako bi se natječaji mogli objaviti već u listopadu.
Na sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića istaknuto je kako će projekti po modelu javno-privatnoga partnerstva promijeniti školstvo i omogućiti
jednosmjensku i kvalitetniju nastavu te smanjiti izostanke učenika, ali i omogućiti ponudu većeg broja izvannastavnih aktivnosti unutar školske infrastrukture.

Vlahušić i Čačić razgovarali su i o projektima koje će državne tvrtke HEP, Hrvatske vode i Hrvatske ceste voditi na dubrovačkom području, uz maksimalnu podršku Grada Dubrovnika i komunalnih društava u gradskom vlasništvu, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana