Zanimljivosti

Javno-privatnim partnerstvom do dvorane i škola

Grad Dubrovnik u Gospinom polju ipak neće graditi montažnu dvoranu. Rečeno je to na kolegiju gradonačelnika ove srijede.

Ipak se ide na prvotnu ideju gradnje trodijelne sportske dvorane, a Vlada RH prihvatila je gradnju po modelu javno-privatnog partnerstva. Uz dvoranu po tom modelu gradit će se i škola na Montovjerni te Mokošica, obavještavaju iz gradske uprave.

Utijeku je usklađivanje detalja kako bi se natječaji mogli objaviti već u listopadu.
Na sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića istaknuto je kako će projekti po modelu javno-privatnoga partnerstva promijeniti školstvo i omogućiti
jednosmjensku i kvalitetniju nastavu te smanjiti izostanke učenika, ali i omogućiti ponudu većeg broja izvannastavnih aktivnosti unutar školske infrastrukture.

Vlahušić i Čačić razgovarali su i o projektima koje će državne tvrtke HEP, Hrvatske vode i Hrvatske ceste voditi na dubrovačkom području, uz maksimalnu podršku Grada Dubrovnika i komunalnih društava u gradskom vlasništvu, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

DALMATINSKA ŠANSONA Markos izazvao oduševljenje publike s pjesmom ‘Il mare calmo della sera’

Dulist

ŠTO RADE HIROVCI? Nakon opuštanja na Fijiju krenuli su popravci…

Dulist

ACCUWEATHER OTKRIVA Do kada će trajati ljetne temperature i što donosi jesen?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija