Natrag
20.4.2018 22:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

JAVNE POVRŠINE Zakupcima novi ugovori, bez novih zahtjeva do 2020.

23.11.2016 @ 18:22 Dulist Grad

Podijelite:

Sjednica Povjerenstva za izradu plana javnih površina i određivanje visine zakupnine održana je u utorak u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika uz sudjelovanje gradonačelnika Andra Vlahušića.

Kako javljaju iz Gradske uprave, raspravljalo se o nizu aktualnih pitanja s ciljem poboljšanja u upravljanju javnim površinama, posebno onim unutar povijesne jezgre.

Povjerenstvo je zauzelo jednoglasan stav o zabrani dodjele novih javnih površina unutar zidina na razdoblje od tri godine, zaključno s 2019. godinom, a što će se definirati izmjenom Odluke o zakupu javnih površina.

Donesen je i jednoglasan zaključak da će se ugovori o zakupu počevši od 1. siječnja 2017. sklapati na razdoblje do tri godine, što će urednim zakupcima pružiti određenu poslovnu sigurnost. U Plan korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri ponovno će se uvrstiti opće odredbe kojima se primjerice regulira način postavljanja stolova, izgled taraca i slično.

Znatno će se pooštriti kaznene odredbe za prekršitelje ugovora o zakupu posebno putem instituta oduzimanja javne površine, odnosno uklanjanja stolova i stolica uz pojačani nadzor Službe komunalnog redarstva.

Najavljeno je također da će se redefinirati broj i obuhvat zona unutar povijesne jezgre. No, o tome kao i o cjenovnoj politici, najavio je predsjednik Povjerenstva Blaž Pezo, raspravljat će se na idućoj sjednici koja će se održati do kraja studenog.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana