Natrag
19.4.2019 04:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Javna tribina o Lučinom Razdolju

8.2.2012 @ 21:05 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Građanska inicijativa ''Pravo na zavičaj'' u prostorijama bivšeg kina Gruž u 18 sati organizira javnu tribinu ''Zašto smo protiv izgradnje županijskog centra za otpad u Dubrovačkom primorju''.

Tribina je organizirana zbog problema opasnosti izgradnje predloženog centra po okoliš i ljude. Centar bi bio velika opasnost Malostonskom zaljevu i njegovoj kamenici ostrei edulis, koja se od jedanaestog stoljeća uzgaja u tom akvatoriju, koji se na UNESCO-voj listi nalazi od 2005. godine .

Predloženom bi lokacijom bilo pogođeno i Hutovsko blato te 140 podzemnih vrsta Popova polja odakle vodu dobiva Malostonski zaljev u 36 podmorskih vrulja.
 
Na skupu će o opasnosti izgradnje predloženog centra govoriti priznati stručnjaci, prof.dr.sc. Boško Skaramuca i dr.sc. Ivo Lučić.
 
– Kao zainteresirana javnost, mi građani Dubrovačko-neretvanske županije očekujemo da tribina doprinese razumijevanju problematike i da Županija dubrovačko- neretvanska odustane od ovog projekta, a resorno Ministarstvo odbaci Studiju utjecaja na okoliš za Županijski centar za otpad u Lučinu Razdolju u Dubrovačkom primorju, kao i zastarjelu tehnologiju MBO te promjeni strategiju gospodarenja otpadom zagovarajući najbolje politike gospodarenja otpadom. Podupiremo započete radnje nove ministrice dr.sc.Mirele Holy – navodi se u pozivu na javnu tribinu inicijative “Pravo na zavičaj”.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana