Aktualno

JAVNA NABAVA Traži se izvođač radova za ‘Montovjernu’

JAVNA NABAVA Traži se izvođač radova za 'Montovjernu'

 

Grad Dubrovnik je pokrenuo otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za “Izvođenje radova na rekonstrukciji – dogradnji i nadogradnji Područne škole Montovjerna”. Poziv na nadmetanje poslan je na objavu u Elektronički oglasnik javne nabave RH i Službeni list EU, s danom objave 26. lipnja 2018. godine.

Rok za dostavu ponuda je 01. kolovoza 2018. do 10:00 sati, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 52 milijuna kuna, bez PDV-a.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je u travnju građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, 8 nižih i 8 viših.

Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet, te prostori za pedagoga i psihologa.

Svi krovovi su ravni, sa šljunkom u bojama kao završnim slojem, a dio krova sportske dvorane uredit će se kao školski vrt s igralištem za niži uzrast, koje će biti obloženo gumenom oblogom i hortikulturno ukrašeno. Zelena površina zauzima čak 36% građevne parcele koja će se hortikulturno urediti sadnjom autohtonog mediteranskog bilja. Školsko parkiralište imat će 24 parkirališna mjesta.vŠkola je projektirana kao zgrada gotovo nulte potrošnje energije, energetskog razreda A+, opremljena modernom vanjskom stolarijom i vanjskim zidovima. Opremit će se modernim sustavom grijanja i hlađenja, a za grijanje tople vode predviđen je sustav solarnih kolektora.

Arhitektonsko-urbanističkom rješenju pristupilo se uvažavajući sve energetske, društvene i ekološke aspekte održivosti, te pedagoške standarde, a sve prema idejnom projektu arhitektica Maje i Ide Polzer, na temelju kojeg je razrađen glavni projekt za građevinsku dozvolu tvrtke Arhingtrade d.o.o. iz Zagreba.

Dokumentacija za nadmetanje je dostupna na sljedećoj poveznici.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist