Grad

JAVNA NABAVA Spojna cesta od Mosta do Osojnika gradit će se već u rujnu

JAVNA NABAVA Spojna cesta od Mosta do Osojnika gradit će se već u rujnu

Već u rujnu ove godine mogli bi početi radovi na izgradnji ceste Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik, za koju je Grad Dubrovnik ovog petla pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, projekt Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik jedna je od najvažnijih investicija u prometnu infrastrukturu Grada Dubrovnika, a za koju je građevinska dozvola izdana 28. veljače. Za realizaciju ovog višeznačnog projekta Grada Dubrovnika u proračunu za 2018. godinu nosi sredstava u iznosu 24 milijuna kuna te dodatnih 6 milijuna kuna za usklađivanje imovinsko-pravnih odnosa.

-Izgradnja navedene ceste nije važna samo u komunikacijskom smislu. Naime, povezivanjem Mosta dr. Franja Tuđmana s Osojnikom i Pobrežjem stvoreni su prvi preduvjeti za planiranje širenja stambene zone Grada Dubrovnika na ta prigradska područja, jer se izgradnjom ceste stvara i infrastruktura za urbanizaciju područja što uključuje i stanogradnju. Projekt je značajan i iz razloga što otvara mogućnosti za povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima te dalje prema Primorju – navodi se u priopćenju gradske uprave.

Kako je u dokumentaciji navedeno predviđeni rok početka izvođenja radova, a nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, je rujan 2018. godine, dok je rok završetka čitavog projekta 18 mjeseci od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist