Natrag
20.2.2019 14:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jasni Jukić pozlilo, na Hitnoj joj odbili pružiti pomoć

30.11.2013 @ 16:44 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Naša sugrađanka Jasna Jukić, inače ravnateljica Kazališta Marina Držića, doživjela je danas neugodno iskustvo u jedinici Hitne pomoći kod Opće bolnice Dubrovnik, kada joj je dežurna liječnica, kako ističe, odbila pružiti pomoć.

– Već nekoliko dana imam povišenu temperaturu, a danas sam osjetila bol u prsima i kratko dišem, dakle stanje mi se pogoršalo. Kako živim sama, htjela sam se riješiti straha i došla sam na Hitnu pomoć. Dočekala me dežurna liječnica, koja mi se nije htjela predstaviti, i koja me odbila pregledati, 'poslušati', iako sam je molila da to učini. Samo mi je rekla da se javim mom liječniku, do kojeg mogu doći tek preksutra, te da popijem neke tablete da mi padne temperatura – objašnjava Jukić.

Ističe kako je, ionako već uzrujana i u strahu, ostala šokirana odgovorom liječnice.
– Pa ne bih došla na Hitnu pomoć da mi nije loše. Nisam od nje tražila pregled na CT-u! Njena je dužnost da meni pruži pomoć. Ne mogu vjerovati da su tako nehumani. Ponašala se prema meni kao da joj ja sa svojim prohtjevima idem na živce – kazala nam je vidno uzrujana Jukić.

Na broju Hitne pomoći 194 muški glas nam je kazao kako je dežurna liječnica 'na terenu', a kad nam smo ga pitali tko je imenom i prezimenom trenutno dežuran odgovorio nam je kako nam ne može dati takvu informaciju. Nismo imali uspjeha ni s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Lukom Lulićem, koji nam se nije javio na poziv, a odgovora nije bilo ni na službenom broju Zavoda za hitnu medicinu DNŽ.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana