Politika

Japanski car Akihito dolazi u Konavle?

Japanski car Akihito dolazi u Konavle?

Načelnik Općine Konavle Luka Korda ugostio je danas u Konavoskim dvorima veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Masaru Tsujia.

Veleposlanik s Dalekog istoka u najjužnijoj hrvatskoj općini boravi prvi puta, a njegov dolazak je svojevrsna prethodnica visokoj delegaciji iz te zemlje koja bi konavle trebala posjetiti u lipnju. Prema neslužbenim navodima riječ je o japanskom caru Akihitu, koji je na prijestolju te zemlje od 1989. godine.

– U Konavlima sam prvi put i ovaj kraj me se jako dojmio. Veliki broj turista iz Japana posjećuje Dubrovnik i Konavle, stoga je turizam područje na kojem želimo razvijati naše odnose. Rijeka Ljuta, zelenilo, vinogradi, jednostavno je prelijepo – kazao je japanski veleposlanik u RH Masaru Tsuija.
– Japan je tradicionalni prijatelj Hrvatske bez obzira što itko mislio o tome –  rekao je Korda, a na upit je li bilo razgovora o poslovnoj suradnji ili nekim ulaganjima istaknuo je kako se s Japancima uvijek razgovara i o poslu.
– Nas je u Konavlima 9 i pol tisuća stanovnika, a Japanaca je preko 130 milijuna. Ako nam daju i jedno malo selo da budemo s njima prijatelji bit ćemo sretni – zaključio je Korda.
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist