Natrag
17.2.2019 13:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Japanski car Akihito dolazi u Konavle?

2.5.2013 @ 16:40 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Načelnik Općine Konavle Luka Korda ugostio je danas u Konavoskim dvorima veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Masaru Tsujia.

Veleposlanik s Dalekog istoka u najjužnijoj hrvatskoj općini boravi prvi puta, a njegov dolazak je svojevrsna prethodnica visokoj delegaciji iz te zemlje koja bi konavle trebala posjetiti u lipnju. Prema neslužbenim navodima riječ je o japanskom caru Akihitu, koji je na prijestolju te zemlje od 1989. godine.

– U Konavlima sam prvi put i ovaj kraj me se jako dojmio. Veliki broj turista iz Japana posjećuje Dubrovnik i Konavle, stoga je turizam područje na kojem želimo razvijati naše odnose. Rijeka Ljuta, zelenilo, vinogradi, jednostavno je prelijepo – kazao je japanski veleposlanik u RH Masaru Tsuija.
– Japan je tradicionalni prijatelj Hrvatske bez obzira što itko mislio o tome –  rekao je Korda, a na upit je li bilo razgovora o poslovnoj suradnji ili nekim ulaganjima istaknuo je kako se s Japancima uvijek razgovara i o poslu.
– Nas je u Konavlima 9 i pol tisuća stanovnika, a Japanaca je preko 130 milijuna. Ako nam daju i jedno malo selo da budemo s njima prijatelji bit ćemo sretni – zaključio je Korda.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana