Natrag
26.4.2019 03:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Janović: Bit će napeto, ali prolazimo!

14.3.2012 @ 14:03 Dulist Sport

Podijelite:

Bilo bi nam draže da drugu utakmicu igramo pred našim navijačima, posebno ako dođe do produžetaka ili peteraca, ali što je, tu je. Jako je bitno da odigramo maksimalno angažirano i da pokušamo pobjediti.

Neozbiljno je licitirati s nekom razlikom jer momčad Vasasa garantira dvije vrlo izjednačene i do kraja napete utakmice – najavljuje prvu četvrtfinalnu utakmicu s Mađarima Jugovo ovogodišnje pojačanje Nikola Janović.
 
ISKUSNA MOMČAD
 
Janović kaže kako podatak u dosadašnjoj dominaciji Juga nad Vasasom na domaćem bazenu nije pritisak na domaće, već na goste koji će sigurno htjeti prekinuti tu za njih neugodnu tradiciju.

– Mi smo dovoljno iskusna momčad da ne podlegnemo pritiscima i siguran sam da ćemo tu tešku utakmicu odigrati na najvišem novu – ističe Janović.

Dodaje kako je, bez obzira na priličan broj pogreški i manjak koncentracije, utakmica sa zagrebačkom Mladosti poslužila kao dobra uvertira, posebno jer je potvrđena vodeća pozicija pred doigravanje. U poslijednje vrijeme odigrano je puno jakih utamica i svaka je bila uvertira za Vasas, kaže Janović.

Mađari su ove sezone iznimno jaki. U redovima Vasasa već drugu sezonu igra nekadašnji kapetan Juga Miho Bošković, a u ekipi su još i mađarski reprezentativci Gergely Kiss, braća Adam i Barnabas Steinmetz, Viktor Nagy, Gergely Katonas i Marton Vamos te crnogorski reprezentativac Draško Brguljan.

– Svakako su im najjači igrači Kiss, Bošković i Katonas, premda posebnu pozornost valja posvetiti i Drašku Brguljanu, koji jako dobro igra obranu i pokretač je njihovih napada. Tu je još nekolicina mađarskih reprezentativaca i sigurno su kompaktna momčad – naglašava Janović.

Janović smatra kako je, bez obzira što se neki detalji nisu poklopili kako se možda očekivalo (prvo mjesto u grupi, op.a.), Jug kvalitetnija momčad od Vasasa i ima snagu proći na Final Four.

Utakmica Jug – Vasas igra se u srijedu, 14. ožujka u 18.30, uz prijenos na HRT2.
 
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana