DuList IN

Jannin fetiš su nakit i štikle, a Andrijanin…

Jannin fetiš su nakit i štikle, a Andrijanin…

Prošlog ljeta sa svojim bivšim kolegicama iz škole Callegari sudjelovala sam na reviji „Zadar Fashion Nights“, koju su organizirale Alex Grdić i Stefany Hohnjec, gdje sam predstavila svoju kolekciju.

Sjedeći u publici i promatrajući modele drugih kreatora zapela mi je za oko manekenka Janna Bačić, koja me oduševila.
U backstageu smo se upoznale, razmjenile kontakte i dogovorile suradnju. Kratko zadarsko poznanstvo uz pomoć Facebooka postalo je prijateljstvo.
Promatrajući njene fotografije, naišla sam na fotografiju njezine jedanaest mjeseci starije sestre Andrijane. Iznenadila sam se kako su slične – plave oči, plava kosa – ma baš kao anđeli!
Stoga sam odlučila sa sestrama Bačić napraviti kratki modni intervju te doznati otkud im te plave oči i ljepota.
Dok gledala njene fotke naišla sam na njenu 11 mjeseci stariju sestru Andrijanu, bila sam iznenađena kako su slične, plave oči, plava kosa ma kao anđeli.

SESTRE BAČIĆ – PLAVI ANĐELI

Jako ste slične, Janna tek ima nešto kraću kosu. Je li vam se događalo da vas zamijene?
Andrijana i Janna: Ne mijenjaju nas, nego 'na prvu' svima izgledamo jako slične, čak nas pitaju jesmo li blizanke. Kada nas bolje upoznaju, zapravo vide da smo dosta različite.
 
Od koga ste naslijedile ljepotu, te plave oči i kosu?
Andrijana i Janna: Izgled možemo zahvaliti dobrim genima. Mama ima plave oči i prirodnu plavu kosu i njoj najviše sličimo, što nije slučaj kod naše najstarije sestre, koja je tamnoputa i smeđa na tatu.
 
Bavite li se obje manekenstvom? Janna nosi revije i oduševila me u Zadru, a ti Andrijana?
Andrijana: Manekenstvom sam se bavila prije, a sad kako sam na faksu, studiram pravo i nisam toliko tome posvećena. Planiram se ovo ljeto posvetiti izričito modi i već radim na tome.
Janna: Da, bavim se manekenstvom od svojih malih nogu. Moja sadašnja agentica Anna Gojanović me "otkrila" još kao curicu i pokazala mi sve dobre i loše strane manekenstva, pazila na mene i gurala naprijed! Volim ju, jer je uvijek je imala dobar savjet i rješenje za svaki problem!
 
Što vam moda predstavlja u životu?
Andrijana: Iskreno, moda me jako zanima, kao i modni svijet! Upravo spremam materijal za svoj prvi modni blog, cijela sam u tome i baš sam uzbuđena. Svaki dan čitam naše i strane portale i „berem“ ideje, ali ne slijedim sve modne savjete stilista, ostavim prostora za neke svoje ideje i na taj način stvaram svoj vlastiti stil.
Janna: Moda je dio mene već od malih nogu. Iz vlastitog iskustva mogu reći da je to jako mukotrpan posao, a to potvrđuju i priče mojih dragih kolegica koje rade vani. Cura, ako želi uspjeti, mora raditi na sebi 24 sata dnevno! Najbolji primjer za to je naša Kristina Šalinović, a i moje druge kolegice koje su počele svoj put prema vrhu! Ja sam uzela malu pauzu u modnom svijetu jer sam se odlučila za fakultet, jer smatram da je jako bitno u tom poslu biti obrazovan, a danas se to bez fakulteta ne može! Nadam se da ću se nastaviti baviti modom, jer to je dio mene, ali vidjet ćemo što će mi život donijeti narednih mjeseci!
 
Tko su vam najdraži hrvatski dizajneri?
Andrijana: Definitivno Alex Dojčinović, Zigman i Elfsi.
Janna: Najdraži hrvatski dizajneri su mi Juraj Zigman, Elfsi i Ana Milin.
 
Jeste li nosile revije hrvatskih dizajnera?
Andrijana: Nosila sam dosta revija, među kojima je naravno bilo i naših dizajnera. Jako mi se svidjelo jer obožavam raditi revije, to me na neopisiv način ispunjava. U modnom svijetu mi nema ništa zabavnije od gledanja i nošenja revija.
Janna: Da, nosila sam dosta revija među kojima su bili i naši dizajneri. Naravno da mi se svidjelo, volim nositi revije i volim onu pozitivnu tremu trenutak prije izlaska na pistu!
 
Što kažete na odijevanje cura vaših godina?
Andrijana: Ne volim govoriti i komentirati stil oblačenja drugih djevojaka, jer smatram da svatko ima pravo na svoj stil. Međutim, primijetila sam da puno cura ide u korak s modom, što mi se jako sviđa. Volim vidjeti dobro obučenu curu i još ako to zna nositi – savršena kombinacija!
Janna: Smatram da svatko ima pravo na svoj modni izričaj i da je to i bit mode – biti drukčiji, a opet biti svoj! Kada bi svi bili isti to više ne bi bila moda, ovako mi je uvijek zanimljivo. Više volim vidjeti neku ludu odjevnu kombinaciju nego skupinu cura koje se po ničemu što se odjeće tiče ne razlikuju. To mi je pomalo bljedunjavo i dosadno. Svaka cura može sebe nazvati modernom,samo treba biti hrabra i drukčija te nositi svoj stil. Na kraju krajeva, izraziti sebe preko odjeće je za mene smisao mode!
 
A što vi najviše volite nositi?
Andrijana: Od obuće najviše volim nositi Wedgesice, luda sam za njima, ne skidam ih cijelu zimu! A od odjeće ne mogu odvojiti neke favourite komade, jer sam tip osobe koja se voli slojevito oblačiti i nabaciti puno nakita na sebe.
Janna: Seka i ja imamo dosta sličan ukus, obje se volimo dosta slojevito oblačiti, samo što u nekim situacijama ja volim baciti sve sa sebe i obući hlače, starke, običnu bijelu majicu i blejzer! Sve ovisi o tome kako se osjećam taj dan!
 
Na što trošite najviše novca?
Andrijana
: Moj fetiš su definitivno nakit i štikle. Teško mi se suzdržati da ne stanem i ne kupim komad nakita ili cipele ako mi se svide bez obzira koliko pari štikli i kila nakita imala.
Janna: Najviše novca trošim na kozmetiku, jer smatram da ljepota leži u lijepoj i njegovanoj koži pa se baziram na to i kupujem posebne preparate za njegu kose, kože i noktiju! Nema mi ništa gore nego vidjeti lijepu curu ispucanih usana, suhe kose i kože i izgrizenih noktiju.
 
Jeste li vidjeli moje modele, sviđaju li vam se i bi li nosili neku moju modnu reviju u Dubrovniku?
Andrijana: Jesam, pratim vas stalno na Facebooku i moram priznati da sam bacila oko na par haljinica. Sviđaju mi se jer su jednostavne, a upečatljive. Takav je i moj stil! Obožavam nositi modne revije, vaše haljine su mi odlične, a kako nikada nisam bila u Dubrovniku, moj odgovor je da, da i da!
Janna: Vidjela sam vaše modele i jako mi se sviđaju, a vašu kreaciju sam imala priliku vidjeti ovo ljeto na reviji u Zadru, sve pohvale. Naravno da bi u budućnosti voljela nositi revije pa tako i vaše jer se vidi da imate talenta i radite sa srcem.
 
 

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica u vezi mode ili vašeg stylinga Andre će Vam rado dati savjet, a sva pitanja možete postaviti na mail modabyandrea@dulist.hr

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist