Županija

JAMBO SE VRAĆA U HSS Ukinuta suspenzija Stipu Gabriću

JAMBO SE VRAĆA U HSS Ukinuta suspenzija Stipu Gabriću

Predsjedništvo HSS-a usvojilo je žalbu Stipe Gabrića Jamba i ukinulo odluku o suspenziji što ju je predsjednik stranke Branko Hrg donio 9. siječnja zbog žestoke kritike Bože Petrova, Nikole Grmoje i Tomislava Karamarka. Predsjednik stranke Branko Hrg u petak je, naime, sazvao telefonsku sjednicu na kojoj se trebalo raspraviti o daljnjoj političkoj sudbini Stipe Gabrića Jamba. Za njegov povratak u okrilje HSS-a glasalo je 15, osmero protiv, a dvoje je bilo suzdržano, prenosi Jutarnji.hr

Nenad Matić, koji će se na stranačkim izborima kandidirati za šefa HSS-a, tvrdi kako je odluka o Jambu dokaz da “članovi HSS-a ne izvršavaju bespogovorno sve odluke predsjednika stranke”. Na pitanje koliko je ona udar na autoritet predsjednika Hrga, Matić odgovara da je prošlo vrijeme bezgranične vjere u Hrga, a sada je došlo vrijeme kada se preispituju njegove odluke.

Jambov krimen bio je, podsjetimo, što je na sjednici Predsjedništva “neovlašteno informirao javnost i na neprimjeren način iznosio osobne stavove o aktualnim događanjima, u suprotnosti s odlukama tijela stranke te tako nanio nepopravljivu političku štetu ugledu”. Jambo je bez dlake na jeziku informirao javnost o tome što misli o Mostu koji ga je prije dvije godine svrgnuo s mjesta gradonačelnika, a koaliciju je proglasio “uzaludnom jer će sekta na prvoj krivini iskočiti”.

“Božo Petrov i Nikola Grmoja su obični bleferi. Otkako su preuzeli vlast u Metkoviću, nisu napravili pomak nijedne šalice kave, čak su izgubili i novac Svjetske banke koji je bio dogovoren za razvoj. To je ekipa koja nije nikad ništa radila, a cijeli projekt vodi Crkva, s kojom obitelj Petrov godinama surađuje”, rekao je tada Jambo, a Tomislava Karamarka optužio je da ga je svojevoljno izbacio s izborne liste HSS-a.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist