Politika

Jambo s SDP-om “napada” Županiju?

Jambo s SDP-om "napada" Županiju?

Predsjednik županijskog HSS-a Stipe Gabrić Jambo odlučio je izgleda u koaliciji s SDP-om izaći na izbore i pokušati, udruženim snagama, oduzeti županiju HDZ-u i Nikoli Dobroslaviću.

– Nismo se još ništa dogovorili, samo smo razgovarali i razmišljamo o toj mogućnosti – kazao je Stipe Gabrić Jambo.
Na pitanje s kim je o tome razgovarao u SDP-u samo je šturo odgovorio da je razgovarao 's onim s kim je trebao razgovarati'.

Ne treba zaboraviti kako je HSS u još uvijek aktualnoj koaliciji s HDZ-om na županijskoj vlasti, od koje se Jambo očito želi odmaknuti. Jer, takva je koalicija nastala mimo Jamba, budući da je on na izbore 2009., uz blagoslov tadašnjeg predsjednika HSS-a Josipa Friščića, izašao sa svojom nezaivnosm listom, a kasnije su njegovi vijećnici 'promijenili boje' u HSS. Time su untar županije stvorena dva tabora ove stranke.

Jambo je, pak, poželjna 'udavača' vjerujemo svim strankama i opcijama, posebno zbog velikog broja glasova koje sa sobom može donijeti. Ipak, teško da bi Jambo mogao opet otvoriti karte HDZ-u, budući da je poznata onbostrana netrpeljivost između njega i aktualnog HDZ-ovog župana Nikole Dobroslavića, odnosno Frana Matušića, koje je 'od milja' Jambo nazvao 'dipleša'.

Ne treba zaboraviti kako je upravo Jambo na jugu Hrvatske rastjerao sve bivše članove. Drži se među rijetkima još tek dubrovačko-neretvanski dožupan Frano Skokandić koji je upravo Jamba optužio za HSS-ov neuspjeh na prošlim parlamentarnim izborima. Skokandić je, uz ostalo, tvrdio da u X. Izbornoj jedinici HSS nije niti izašao na parlamentarne izbore, jer je to bila lista Stipe Gabrića, koju je sam sastavio i zapakirao u ambalažu HSS-a.

Iz stranke je nedavno izašao i još uvijek aktualni predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce, koji, pak, priprema svoju gradsku listu za lokalne izbore u svibnju. Prce na tome radi s još jednim bivšim HSS-ovcem, sadašnjim županijskim pročelnikom za turizam i poduzetništvo Marom Kristićem. Lista navodno neće imati kandidata za gradonačelnika, već će se natjecati samo za Gradsko vijeće.  

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist