Aktualno

JAMBO O KAZNENOJ PRIJAVI: Mirno spavam, ni prva ni zadnja koja će završiti u košu

Stipo Gabrić Jambo

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe i to 56-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i 61-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganja u svezi sa zlouporabom položaja i ovlasti.
Kako neslužbeno doznajemo riječ je bivšem gradonačelniku Metkovića Stipu Gabriću Jambu i još uvijek neutvrđenom pomagaču.

Naime, 56-godišnjaka se sumnjiči da je, u svojstvu odgovorne osobe jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u razdoblju od rujna 2009. do prosinca 2012. godine, u više navrata, iz proračunskih sredstava lokalne jedinice, podmirivao troškove organiziranih izleta građana u svrhu promidžbe političke stranke čiji je bio predstavnik. Također je utvrđeno kako mu je u tome pomagao 61-godišnjak koji je, kao uposlenik iste lokalne jedinice, u svojstvu odgovorne osobe, ovjeravao naloge za plaćanje spomenutih izleta. Na ovaj način proračun lokalne jedinice oštećen je za iznos od 225.250 kuna.
Protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava.

Jambo: Mirno spavam
-Ako se to odnosi na izlete u Mariju Bistricu, ja sam kao gradonačelnik Metkovića imao pravo plaćati članovima NK Neretve, rukometnom klubu i cijelom sportu 700-800 tisuća kuna autobusa. Imali smo kao Grad pravo na to – odgovorio nam je Stipo Gabrić Jambo na naš upit za komentar kaznene prijave koje je protiv njega podnijela PU DN.
– Sadašnjoj vlasti bi bilo bolje da se bave svojim poslom a ne Jambom. Mi smo plaćali i braniteljima i udovicama i svima. To čime se bave je totalna glupost. Davno sam bio na policiji i davao izjavu, oni misle da sam ja plaćao HSS-u putovanja, to nema nikakve veze s HSS-om – istaknuo je Jambo te dodao kako ‘mirno spava jer je to ni prva ni zadnja prijava koja će završiti u košu.’

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist