Politika

Jakovčić kao novi ministar turizma?

Jakovčić kao novi ministar turizma?

Ivan Jakovčić mogao bi ući u Vladu i to upravo na mjesto ministra turizma. Jučer je najavio i ime novog ministra, za 15 dana, no istaknuo i nezadovoljstvo trenutnim stanjem, odnosno planom 21.

Tako je za sinoćnji središnji Dnevnik izjavio kako je prerano govoriti o sebi kao novom imenu.
 
– Treba vidjeti s turističkim djelatnicima tko bi mogao najbolje predstavljati njihove interese kao i sa strankom  – rekao je Jakovčić.

 Nakon što je prije nekoliko mjeseci SDP podržao kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana, Jakovčić i Milanović ne pričaju, navodi Index.hr.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica nema ništa protiv toga da novi ministar turizma bude upravo Jakovčić, no pitanje je što o tome misli premijer Zoran Milanović.

Nakon Mimičine izjave, oglasio se i Kajin.

– Sjajno. Bravo Mimica. Tako se radi. Rugaju mu se. Tjeraju ga od sebe i Istrijana. Ljestvica je dignuta. Znate što bi značilo kad bi on došao u Vladu? Prvo bi ga netko pitao: Reci ti nama, imaš 16.500 kuna, a servisiraš 800.000 eura kredita. Kako? Netko će ga pitati ako uđe u Vladu kako si došao do zemlje? Pa kako do sela? Pa kako do kredita? On se mislio iživljavati na Vladi, e pa sada, evo ti. Nikada Jakovčiću nije bila veća knedla u grlu nego danas. Vidi da se Istra budi i da se mijenja i da on više Istru nema. Ljestvica je tako visoko dignuta, da on tu ljestvicu ne može preskočiti – izjavio je Kajin za Dnevnik 3.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist