Sport

Jakov Blašković sudit će na priznatom međunarodnom FINA vaterpolo turniru

Jakov Blašković sudit će na priznatom međunarodnom FINA vaterpolo turniru

Dubrovački međunarodni vaterpolo sudac Jakov Blašković sudit će u Mađarskoj, na FINA ‘World Men’s Youth Water Polo’ natjecanju koje se odvija od 11. do 19. kolovoza ove godine u Szombathelyju.

Ovaj međunarodni vaterpolo turnir održava se svake dvije godine za igrače mlađe od 18 godina, a FINA gaje pokrenula 2012. godine.

Blašković je jedan od dvadeset sudaca na ovom velikom natjecanju, ujedno i jedini iz Hrvatske, a na ovom turniru testirat će i nova pravila igre. Podsjetimo, 2016. godine, Blašković je postao peti hrvatski međunarodni sudac, uz kolege Luka Vuletića, Vlaha Radičevića, Mladena Raka i Mara Savinovića.

Jakov Blašković sudit će na priznatom međunarodnom FINA vaterpolo turniru

– Na prijedlog Dubrovačke podružnice sudaca i delegata, 2013. godine uz potvrdu Hrvatskog Vaterpolo Saveza ušao sam na listu Prve hrvatske vaterpolo lige, te na Jadransku ligu, danas Regionalnu ligu – tada nam je rekao Jakov. 2015. godine odlazi u Beograd, na ‘FINA School for Referees’ u Beogradu, a 2016. godine šalju ga na polaganje za međunarodnog vaterpolo suca, zajedno sa kolegama Joškom Prančićem, Brankom Banovcem iz Splita i Antom Burom iz Šibenika. Blašković se suđenjem počeo baviti 2009. godine i to na nagovor kolege Mara Savinovića, a danas bilježi međunarodne uspjehe.

Foto: Facebook 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist