Natrag
18.2.2019 07:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Jadranske igre” stigle na jug

23.7.2012 @ 20:39 Ana Prohaska Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

"Jadranske igre" stigle su i do juga Hrvatske. 

Premda se radi o najgledanijem ljetnom TV showu u Hrvatskoj,  riječ je, naime, o projektu koji povezuje i spaja sve generacije, promovira autohtone hrvatske vrijednosti i običaje te na potpuno nov način obogaćuje lokalnu turističku ponudu. 35 destinacija, 100 dana, 300 ekipa, više od 60 000 posjetitelja i preko 2 000 000 TV gledatelja – sve to čini Jadranske igre omiljenom ljetnom razbibrigom te atrakcijom koja se ne propušta i koja se pamti.

U Regiju 4, odnosno na sami jug hrvatske obale, Jadranske igre stižu upravo danas kada kvalifikacijske susrete za već spomenutu regiju otvaraju u Pločama. Sutra 25. srpnja, a već treću godinu zaredom vraćaju se u Slano, mjesto u kojem je već poznata žestoka konkurencija među natjecateljskim ekipama.
Iduće kvalifikacije održat će se u Cavtatu, u četvrtak 26. srpnja, s početkom u 20 sati.

Četverodnevni krug kvalifikacija zatvara se 27. srpnja, u Pomeni na otoku Mljetu, a ta će lokacija biti posljednja šansa svim ekipama sa šireg dubrovačkog područja da se prijave i sudjeluju u borbi za pobjedničko postolje. Mljet je nova destinacija na mapi Jadranskih igara, a domaćini već najavljuju žestoke borbe mnogobrojnih ekipa s otoka.

Nakon dana predaha, Jadranske igre po prvi puta stižu u Zaton, gdje će se održati osmina finala za Regiju 4. Naime, Zaton će na jednu noć postati borbena arena najboljih južnodalmatinskih ekipa, od Makarske do Cavtata, koje će svoju pobjedu i prolaz u daljnje faze natjecanja tražiti kroz pregršt igara iz hrvatske kulturno – povijesne baštine. U 20 sati na zatonskoj rivi okupit će se natjecateljska elita sa samog juga Jadrana.

Osmina finala za Regiju 4 Jadranskih igara pružiti će nezaboravno iskustvo, kako samim natjecateljima, tako i mnogobrojnoj publici. Naime, Zaton će na jednu noć postati istinsko borilište, a publika će moću uživati u napetim morskim igrama  kao što su leteći vaterpolo, vodena košarka i utrka u bačvama, dok će na kopnu biti smijeha i veselja prilikom nošenja ribarskih kašeti, utrkivanja magaraca, skakanja u vrećama te napetih izraza lica dok se bude odvijala finalna i najčešće odlučujuća igra potezanja konopa.

Pobjednike iz Zatona prvi idući natjecateljski test očekuje već na Korčuli, 31.srpnja, kada će se na ovom južnodalmatinskom otoku održati četvrtfinale za Regiju 4. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana