Sport

Jadranska liga dogodine sa srpskim klubovima?

Jadranska liga dogodine sa srpskim klubovima?

Triglav Jadranska vaterpolska liga u idućoj bi sezoni mogla biti proširena na klubove iz Srbije.

Kako piše portal vijesti.me, prvi konkretni potezi poduzeti su na sastanku čelnika tri saveza u Zagrebu tijekom Final foura Kupa Hrvatske prošlog vikenda. Ako se pronađe zajednički interes, ideja o ligi povećanoj za srpske predstavnike mogla bi zaživjeti već u rujnu 2014. godine.

– Održali smo prvi zajednički sastanak i za početak, svi smo pokazali želju da se dogovorimo. Sva tri saveza su podržala ideju, namjera je da srpski timovi uđu u Jadransku ligu naredne sezone, ali rano je za zaključke – rekao je za portal vijesti.me direktor Vaterpolo saveza Crne Gore Petar Porobić, koji je na sastanku predstavljao crnogorski vaterpolo.

Kako sada stvari stoje, Slovenci će izgubiti svoje mjesto, ali i dalje nije poznato koliko će liga imati sudionika.

– Dogovoreno je da se ponovo sastanemo krajem siječnja na finalnom turniru Kupa Srbije. Cilj je da liga dobije na kvaliteti, vjerojatno bi u njoj bilo između 10 i 12 klubova. Nije nam cilj da liga ima kvantitetu, već da iz nje svi imaju priliku napredovati – dodao je Porobić.

Podsjetimo, u ovogodišnjem izdanju Hrvatska je zastupljena s osam klubova (Jug, Primorje, Mladost, Mornar, Jadran Split, POŠK, Šibenik i Medveščak), Crna Gora ima tri kluba (Jadran Herceg Novi, Primorac Kotor i Budva), a Slovenija jedan (Branik Maribor).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist