Grad

Jadranka Šimunović traži zaštitu i pokretanje postupka zbog javnih prozivki Željka Raguža

Jadranka Šimunović traži zaštitu i pokretanje postupka zbog javnih prozivki Željka Raguža

Jadranka Šimunović, predsjednica eko udruga Eko centar ‘Zeleno sunce’ i Eko Omblići zatražit će zaštitu i pokretanje postupka u Uredu za udruge Vlade RH zbog prozivki DUSTRA-inog vijećnika Željka Raguža na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

-Gospodine Raguž, s kojim pravom me prozivate javno imenom i prezimenom za nešto što radim kao registrirana volonterka već 41 godinu, a to je zaštita naše prirodne i kulturne baštine i ekološka edukacija djece i mladih! To što ste se našli pogođeni jer sam ovih dana otvoreno reagirala u svezi nakane gradnje prometnice na Pilama iza ex. zgrade Atlasa na Pilama i naravno uz to neminovno sječe zaštićenog 300 godina starog platana (najljepšeg i najvećeg stabla u Gradu koje je zahvaljujući građanima i civilnim udruga 16. 3. 2007. proglašeno od strane Ministarstva kulture RH spomenikom prirode). Nemate me pravo javno prozivati zbog čega ću odmah reagirati i zatražiti zaštitu i pokretanje postupka u Uredu za Udruge Vlade RH! Poručuje Ragužu Jadranka Šimunović.

Podsjetimo, Željko Raguž je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća tijekom rasprave o novom režimu parkiranja oko povijesne jezgre poručio gradonačelniku kako je previše tolerantan.

-Mi predstavljamo građane. Vode li u uređenim zemljama udruge gradove i općine? – pitao je tada Raguž, prozvavši udruge, odnosno razne Dorine koje pišu, Žarkovice i samu Jadranku Šimunović za stanje u kojem se nalazi država. Jadranku Šimunović prozvao je i za kako je rekao, ‘show kojega je sa svojim istomišljenicima napravila oko plaže u Lapadu’, a to je, objasnio je, vrhunski zaživjelo.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist