Politika

JADRAN BARAČ: Evo što stoji u mišljenju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo kako zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić nije u sukobu interesa zbog sudjelovanje u izradi idejnog rješenja tvrtke Primorje gradnja, oporbeni su vijećnici od gradonačelnika Frankovića tražili objavu korespodencije između Grada i Povjerenstva, tj. sadržaj gradonačelnikova dopisa Povjerenstvu te dokumente koji su dostavljeni u svrhu donošenja mišljenja.

U jeku ‘rata priopćenjima’ cjelokupno je mišljenje Povjerenstva ovog utorka medijima proslijedio šef dubrovačkog SDP-a Jadran Barač. U nastavku donosimo sadržaj mišljenja Povjerenstva.

Mišljenje Povjerenstva za sukob interesa-Tokić

Podsjetimo, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić bila je suspendirana s dužnosti zamjenice do pravorijeka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Razlog tome njezino je sudjelovanje u izradi idejnog rješenja tvrtke Primorje gradnja, koja je, podsjetimo, iskazala interes za kupnju 700 ‘kvadrata’ gradskog zemljišta u Janjinskoj ulici. Iako je Tokić s Primorje gradnjom ugovor potpisala prije nego što je uopće postala HDZ-ovom kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika, Mato Franković je želio otkloniti svaku sumnju u mogući sukob interesa.

Pročitajte još

HNS-ovci: ‘Udarac po džepu jedini je lijek za najezdu bankomata’

Dulist

SRĐEVCI O BankoMATU Gradske službe mogle su već odavno djelovati

Dulist

LUJIĆ I KRISTIĆ GRADU Kad će se Bourbon ponovno otvoriti za promet?

Dulist