Natrag
23.2.2019 06:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jačaju se kadrovi u turizmu

3.7.2013 @ 22:09 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Ministarstvo turizma u suradnji s institutom za turizam izradilo je studiju pod nazivom 'Prijedlozi za unapređenje srednjoškolskog obrazovanja za potrebe turizma u Hrvatskoj'.

U dodatnom unaprjeđenju srednjoškolskog obrazovnog sustava obuhvaćaju se turističko – ugostiteljske škole iz Dubrovnika, Splita, Zadra i Šibenika, a čiji je cilj poboljšati kvalitetu pružanja usluga u turističko-ugostiteljskim djelatnostima, stručnost učenika i njihovu prilagođenost tržištu rada, nakon završetaka strukovnog obrazovanja.

Ljudski potencijali, odnosno jačanje kvalitete kadrova u turizmu jedan je od strateških ciljeva Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine. S obzirom da postojeći sustav formalnog obrazovanja u Hrvatskoj nije u cijelosti prilagođen aktualnim potrebama turističkog gospodarstva, Strategija predviđa otvaranje jakih regionalnih centara obrazovanja za turizam. Prema Strategiji razvoja turizma, na razini Hrvatske uspostavila bi se barem dva do tri referenta centra izvrsnosti koji bi na svome području bili zaduženi za provedbu praktične nastave i stjecanja suvremenih znanja i vještina prilagođenih potrebama turističkog privređivanja.

Centri koji bi postali moguće lokacije za zemlje regije, kao i referentni obrazovni centri, su jedan od istarskih gradova, Opatija, Zagreb i Dubrovnik.                            
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana