Županija

IZVRSNA KAKVOĆA MORA U SREBENOM Općina: Još nismo utvrdili uzrok kratkotrajnog onečišćenja

Sukladno jutrošnjim informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavještavamo da su na plaži u naselju Srebreno sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzorkovani dodatni uzorci 27. i 28. lipnja 2019. godine te su isti pokazali izvrsnu kakvoću mora – istaknuli su ove subote iz Općine Župa dubrovačka.

Novi rezultati potvrđuju da nije bilo nepravilnosti u sustavu odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno niti u radu crpne stanice Srebreno te da se zaista radilo o kratkotrajnom onečišćenju za koji nažalost još uvijek ne možemo utvrditi uzrok.

-U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovanje će se ponoviti u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja te potvrde izvrsne kakvoće kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – zaključili su iz Općine.

Pročitajte još

Na Osojniku odana počast poginulim braniteljima iz Ploča

Dulist

ŠESTO ISPITIVANJE More na pet plaža nije izvrsne kakvoće

Dulist

DOBROSLAVIĆ ČESTITAO PLIVAČIMA JUGA ‘Učinili ste nas ponosnima’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija