Županija

IZVRSNA KAKVOĆA MORA U SREBENOM Općina: Još nismo utvrdili uzrok kratkotrajnog onečišćenja

Sukladno jutrošnjim informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavještavamo da su na plaži u naselju Srebreno sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzorkovani dodatni uzorci 27. i 28. lipnja 2019. godine te su isti pokazali izvrsnu kakvoću mora – istaknuli su ove subote iz Općine Župa dubrovačka.

Novi rezultati potvrđuju da nije bilo nepravilnosti u sustavu odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno niti u radu crpne stanice Srebreno te da se zaista radilo o kratkotrajnom onečišćenju za koji nažalost još uvijek ne možemo utvrditi uzrok.

-U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovanje će se ponoviti u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja te potvrde izvrsne kakvoće kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – zaključili su iz Općine.

Pročitajte još

MORE NIJE ZA KUPANJE Iznenadno onečišćenje fekalnim vodama u Vela Luci

Dulist

POSLJEDNJI PUT OVE GODINE Doživite Ston na drukčiji način

Dulist

Zahvalnice malim veziljama i njihovim voditeljicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija