Aktualno

Izvršeno je nasilje nad Zakladom koje podupire i Ministarstvo

Izvršeno je nasilje nad Zakladom koje podupire i Ministarstvo

U Zakladu Blaga djela stiglo je rješenje Ministarstva uprave kojim se odobrava upis Klaria Šobera imenovanog od strane Gradskih vlasti na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

U rješenju stoji kako će se upis promjene osobe ovlaštene za zastupanje Zaklade u Zakladnom upisniku omogućiti po pravomoćnosti rješenja. U samom rješenju ne piše kad će ono postati pravomoćno, odnosno postavlja se pitanje kad će potpis Klaria Šobera postati pravomoćan i legalan.

– U medijima je objavljeno kako je gospodin Šober imenovan upraviteljem rješenjem Ministarstva, odnosno da je Ministarstvo prihvatilo rješenje o imenovanju gospodina Šobera. Oni su to rješenje prihvatili i zakonski uvjeti su ispunjeni i to je točno. Ono što nije objavljeno je da će se upis gospodina Šobera u registar izvršiti nakon što riješenje postane pravomoćno. U rješenju ne piše kad će ono postati pravomoćno. Isto tako u riješenju piše da protiv tog rješenja nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti spor pred Upravnim sudom – reagirao je za duList Nikola Čićo Obuljen, upravitelj Zaklade Blaga djela. On je potvrdio kako je Upravnom vijeću ostala mogućnost pokretanja upravnog spora pred Upravnim sudom.

– Vjerojatno će Upravno vijeće pokrenuti taj spor. Inače, Zaklada i članovi Upravnog vijeća podnijeli su dosada ukupno sedam tužbi, protiv niza odluka Gradskog vijeća suprotnih statutu Zaklade, a time i zakonu. Sve je zapravo počelo onda kad je Gradsko vijeće odbilo razmatrati prijedlog Upravnog vijeća Zaklade za imenovanje Vida Bogdanovića upraviteljem, onda je sve pošlo u krivom smjeru. Nastavilo se nizom nezakonitih odluka, odnosno nasiljem gradskih vlasti nad Zakladom. Dakle, izvršeno je jedno nasilje nad Zakladom koje nažalost sankcionira, na neki način, i Ministarstvo uprave – zaključio je Obuljen.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist