Politika

Izvrgnuo ga ruglu, a još je s njim u koaliciji

Izvrgnuo ga ruglu, a još je s njim u koaliciji

Gradonačelnik ponovno nije ni dubrovačkoj ni hrvatskoj javnosti ponudio odgovor na pitanje kako je moguće da je još u koaliciji s Perom Vićanom.

Sve naravno zbog dokumenta kojega mu je Vićan navodno podmetnuo na potpis, a zbog čega su se obojica našla pred sudom. To je zanimalo i Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u dva', no gradonačelnik nije uspio dati konkretan i suvisao odgovor. Tek je ponavljao kako nije on u koaliciji s Vićanom već Gradsko vijeće, te kako Vićana nema u niti jednom Povjerenstvu kojega imenuje on osobno kao gradonačelnik.  

Na pitanje Stankovića kako to da s takvom osobom zbog koje je dobio optužnicu i dalje ostaje u koaliciji.  
– U trenutku kad sam saznao da postoji taj papir prijavio sam i sebe i Pera Vićana DORH-u. Pero Vićan ne sudjeluje u niti jednom povjerenstvu kojega ja osobno imenujem. Ja nisam u koaliciji u Vijeću – odgovorio je Vlahušić.
No, Stanković nije odustajao:

– Kako to da vas je čovjek izvrgnuo takvom ruglu a vi i dalje ostajete u koaliciji s njime. To mi je nejasno. Ako vas je netko tako javno osramotio kako si dozvoljavate takav luksuz da ga i dalje politički podržavate ili on vas. To na neki način upućuje na to da jedan o drugome previše znate da biste razvrgnuli tu koaliciju. Bojite li je se razvrgnuti? – pitao je Stanković.

– Koaliciju nismo htjeli razvrgnuti prije nacionalnih izbora. Sad se nalazimo zadnju godinu pred izbore te će građani odlučiti kome će dati povjerenje uključujući i moj odnos kojeg imam s Perom Vićanom, te sve stranke iz Vijeća koje imaju odnos s nezavisnom listom.

To je politička realnost koja se ni meni osobno ne dopada, ali to je bio zajednički izbor koalicijskih partnera u Gradskom vijeću da je bolje ne ići u nove izbore, pogotovo jer se radi o nečemu u čemu nema nikakve materijalne štete, osim tog propusta koji se meni dogodio – odgovor je gradonačelnika Andra Vlahušića. No, kao da je zaboravio kako je Vićan u nadzorim odborima dva poduzeća u većinskom vlasništvu Grada. U tom njegovom izboru i one je kao predsjednik skupština tih društava sudjelovao.

Vlahušić je još jednom na javnoj televiziji iznio ozbiljne optužbe na račun Društva prijatelja dubrovačke starine. Gostujući kod Stankovića ponovno je Društvo i čelne ljude te udruge optužio, a za u najmanju ruku sumnjive transakcije, spomenuvši kako ima dana kada se od zidina dnevno zaradi 500 tisuću kuna.

– Ima dana kad se zaradi po 500 tisuća kuna dnevno, najteži posao u Hrvatskoj ljudi misle da je baviti se poljoprivredom i nekim teškim fizičkim radom, ali ako ste predsjednik Društva prijatelja onda vam je najteži posao prebrojiti novce i odlučiti koliko ćete sutra uplatiti na svoj privatni žiro račun jer je to privatna udruga koja za upravljanje zidinama ne plaća jedne lipe niti državi niti gradu Dubrovniku jer nema koncesiju – govorio je Vlahušić, u emisiji 'Nedjeljom u dva'.

Na pitanje Stankovića ima li dokaze da se tu događa nekakva malverzacije rekao je kako u DPDS-u kroz deset godina nikad nije bilo nikakvog nadzora.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist