Natrag
26.4.2018 23:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izvlaštenje Vićanove zemlje u Župi?

4.7.2012 @ 16:10 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Prihvaćanje ugovora o kupnji zemljišta potrebnog za izgradnju pristupne ceste za groblje na Dupcu, jedna je od točaka na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka.

Prema riječima načelnika Silvija Nardellija, tri obitelji, vlasnice zemljišta prihvatile su ponudu o prodaji svojih parcela za 207 kuna po kvadratu, a na temelju procjene sudskog vještaka.

– Riječ je o iznosu nešto većem od pola milijuna kuna, no to je tek dio priče za izgradnju pristupne ceste za groblje na Dupcu. Ostale su još dvije parcele. Vlasnik jedne parcele ne prihvaća ponudu, dok je na drugoj parceli više suvlasnika od kojih za njih trojicu ne znamo boravište.

Stoga ćemo za one nepoznatog boravišta biti primorani pokrenuti postupak izvlaštenja, kao i za parcelu čiji vlasnik nije prihvatio cijenu niti prodaju zemljišta, dok ćemo s dijelom suvlasnika potpisati ugovore o kupnji suvlasničkih dijelova – naglasio je Nardelli. 

Također dodaje kako bi se za tri do četiri mjeseca trebao okončati postupak izvlaštenja, čime će se napokon steći preduvjeti za gradnju pristupne ceste i komunalne infrastrukture za groblje na Dupcu.

U kuloarima se već dugo može čuti kako iza vlasnika sporne parcele Salahudina Muslića, stoji nezavisni vijećnik Pero Vićan. Inače, ponuđenu cijenu ne prihvaća upravo Muslić. 

Neslužbenu informaciju koju je duList dobio da je upravo zbog postupka izvlaštenja Vićan Nardelliju prijetio kako će ukinuti Libertasove linije za Župu, načelnik opovrgava:

– Nitko meni nije prijetio -z aključio je. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana