Aktualno

Izrada promotivnog videa ruralnog turizma

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima održao je danas radni sastanak sa direktorom županijske Turističke zajednice Vladom Bakićem, direktoricom Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić sa suradnicima te predstavnicom HGK Županijske komore Dubrovnik Maricom Pulitikom

na temu izrade i donošenja Pravilnika tematskih turističkih cesta Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Župan Dobroslavić je istaknuo kako Dubrovačko-neretvanska županija podupire ruralni turizam, koji je prepoznat i u Strategiji razvoja turizma. Radi bolje organizacije i promocije ovoga vida turizma bogata ponuda na ruralnom području organizirati će se kroz tematske turističke staze koje će obuhvatiti sve vidove ponude na određenom području te će se posebno obilježiti turističkom signalizacijom.
 
Pravilnik uređuje definiciju tematskih turističkih cesta koje se planiraju na Pelješcu, Korčuli, Mljetu, Lastovu, Neretvi, Primorju, Konavlima; ponudu na cesti, minimalne uvjete za proglašenje ceste, minimalne uvjete koje moraju ispunjavati subjekti koji se uvrštavaju u sadržaj ceste, minimalne uvjete za pružanje ugostiteljsko-turističkih usluga na cesti te proglašenje ceste.
 
Dogovorena je i izrada image brošure ponude ruralnog turizma Dubrovačko-neretvanske županije te izrada promotivnog videa istog sadržaja.

Pročitajte još

VAŽNO Kako zaštititi palme od napada crvene palmine pipe

Dulist

Željan Konsuo idućeg petka predstavlja prvu knjigu o Jugu ‘Pet do sto’

Dulist

ZAJEDNIČKE GROBNICE BONINOVA GOTOVO POPUNJENE Kamo s posmrtnim ostatcima nakon 10 godina?

Leona Rašica