Aktualno

IZNIMNO ZNAČAJAN Bolnici doniran uređaj za limfnu drenažu

IZNIMNO ZNAČAJAN Bolnici doniran uređaj za limfnu drenažu

Svečanost primopredaje aparata za limfnu drenažu Općoj bolnici Dubrovnik održana je u petak popodne na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije OB Dubrovnik.

Sredstva za kupnju ovog aparata osigurao je Valamar Riviera d.d. te time pomogao Udruzi P.I.N.K. life u akciji prikupljanja sredstava.

Humanitarna akcija Udruge P.I.N.K. life za kupnju aparata za limfnu drenažu, potrebnih za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, započela je 1. ožujka 2018., a ovo je peti aparat koji udruga donira. Do sada su donirani aparati KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore te KB Dubrava.

-Iskreno se nadam da se nećemo zaustaviti na ovoj akciji. Nastavit ćemo i dalje te se nadamo da će ovaj uređaj bar u jednom malom dijelu svim oboljelima kojima je on potreban olakšati liječenje. Znamo da naš zdravstveni sustav još uvijek nije na nekim stabilnim nogama pa su ovakve donacije iznimno vrijedne. Nadamo se da će ovakve donacije postati praksa, a da će bolnica s vremenom sve potrebne uređaje moći nabaviti i sama – prigodno je poručila saborska zastupnica Sanja Putica, na čiju je inicijativu aparat stigao u OB Dubrovnik.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić i direktor regije Dubrovnik Tomislav Dumančić te članovi udruge PINK life na čelu s predsjednicom Nives Morić.

-Mi smo do sada ovim uređajem opremili čak pet bolnica. Za donaciju OB Dubrovnik inicijativu je pokrenula gospođa Putica. Drago mi je što je ovaj projekt priznat, te vam ovim putem obećavam kako je ovo samo početak. Udruga PINK sigurno će još donirati i sljedeće godine ćemo se sresti opet na ovom mjestu s novom donacijom, te će Bolnica izraziti svoje potrebe za onkološke bolesnike. Naša misija je opremanje bolnica i pomaganje onkološkim pacijentima – izjavila je Nives Morić.

Aparati za limfnu drenažu potrebni su za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, koji značajno narušava kvalitetu života pacijenta. Limfedem nastaje kao posljedica odstranjenja limfnog tkiva iz pazuha ili zračenja pazuha ili dojke što mijenja sustav limfne drenaže iz ruke, pazuha i dojke. Obično se javlja unutar 2-3 godine nakon učinjenog liječenja. Može nastati i kao posljedica širenja maligne bolesti limfnim sustavom, ali i kao posljedica infekcije.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist