Sport

IZNENAĐENJE U ZAGREBU Mladost slavila protiv neprepoznatljivog Juga

IZNENAĐENJE U ZAGREBU Mladost slavila protiv neprepoznatljivog Juga

Jugaši su neočekivano, ali zasluženo poraženi u Zagrebu u subotu popodne od Mladosti u drugoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske, čime je ukupni rezultat izjednačen na 1:1.

‘Žapci’ su slavili sa 6:5 (0:2, 0:1, 3:1, 3:1), pri čemu treba istaknuti učinak vratara Marcelića s 13 obrana. Prvi je to poraz Jugaša u jednom ‘ne europskom’ natjecanju, a Mladost je prekinula niz od 18 poraza.

U utakmicu je domaćin ušao žustro, ali su Jugaši uspjeli iskontrolirati tu inicijativu. Vidjeli smo stativu Bašića, a potom i dvije obrane Bijača (‘skinuo’ čisti šut Bukića, potom i ‘poklopio’ Radua s dva metra). Kobešćak je potom uzeo minutu odmora i rekao svojim igračima ‘ovo ne valja’, a na pola četvrtine Lozina je zabio za vodstvo Juga 0:1. Dvije minute prije kraja prve četvrtine Xavi Garcia lijepim pogotkom s krila na dodavanje Jokovića podiže na 0:2.

Zanimljivo, u prvoj četvrtini dva vratara, Jugov Bijač i Marcelić iz Mladosti, imali su po 5 obrana. U drugoj četvrtini na pogodak smo čekali do 15 sekundi prije kraja, kad je Rašović iz polukontre na ‘krivo oko’ Jokovića svladao odličnog Marcelića za 0:3.

Prvi gol Mladosti domaća publika čekala je 19 minuta i 12 sekundi, kad je Zović s igračem više pogodio za 1:3, a potom Marković ‘svojima’ zabija za 2:3, također s igračem više. ‘Žapci’ potom imaju novog igrača viška, ali ne koriste priliku za izjednačenje. S druge strane Xavi Garcia svojim drugim pogotkom diže rezultat na 2:4 u trenutku kad se u teren vraćao izbačeni igrač Mladosti. Lozina potom faulira Miloša za peterac kojeg realizira Radu za 3:4. Potom Renzuto biva isključen, ali domaći sastav propušta drugu priliku za poravnanje.

Na početku posljednje četvrtine Mladost je prvi put u finalnoj seriji stigla do izjednačenja, a za 4:4 zabio je sjajni Radu s dva metra. Milimetri su dijelili Mladost i od vodstva jer Zović je pogodio vratnicu. Nakon izbačaja Lozine trener Mladosti Lazić zove time-out, ali napad za prvo vodstvo nije bio uspješan. S druge strane Jug također ne koristi igrača više.

Marković sredinom 3. minute u posljednjoj četvrtini Marković drugim pogotkom dovodi Mladost u prvo vodstvo na utakmici i finalnoj seriji – 5:4, a na minutu i 12 sekundi do kraja Miloš sjajnim udarcem u posljednjoj sekundi napada pogađa za dva gola prednosti domaćih. Fatović je s druge strane brzo uzvratio za 6:5, a na semaforu je 57 sekundi. Jugaši pritišću domaćina, kojem ističe vrijeme za napad. Kobešćak zove time-out 27 sekundi prije kraja, Renzuto šutira u blok Mladostaša, koji dobivaju drugu utakmicu.

Treća utakmica finala igra se u utorak 22. svibnja u 18 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist